6,6 milliót még zsebbe kapnak a leköszönő miniszterek

Végkielégítés, felmentés nem jár a leköszönő minisztereknek megbízatásuk megszűntével, de így is kapnak egy kis búcsúpénzt.

A 24.hu a Miniszterelnökségtől megtudta, hogy a távozó miniszterek mekkora apanázzsal távoztak posztjukról.

A kancellária az erre vonatkozó jogszabályt küldte meg a lapnak, amiből az derül ki, hogy az a miniszter, aki legalább három évig vezette a tárcáját, hathavi illetményével megegyező összegű juttatásra jogosult.

A miniszterek vagyonbevallásában szereplő havi bruttó 1 101 900 forint jövedelmet alapul véve

a távozó miniszterek féléves járandósága 6, 6 millió forint.

Ennyivel gazdagodik Balog Zoltán, Fazekas Sándor és Lázár János, akik a jogszabály szerint a hatáskörgyakorlás megszűnésétől számított 15 napon belül egy összegben kapták meg a pénzt.

Kósa Lajosnak nem jár a pluszpénz, hiszen egy évig sem töltötte be miniszteri pozícióját, Seszták Miklósnak és Simicskó Istvánnak pedig azért nem, mert ismét állami vezetői megbízást kaptak.

Elsősorban a helyiek hangja szeretne lenni az Országgyűlésben a Dunaújváros és térsége időközi választásán bizalmat kapott Kálló Gergely. A Jobbik-frakció új tagja „vasakarattal” kíván küzdeni a korkedvezményes nyugdíj visszaállításáért, de szívügyében, az ifjúságpolitikában is fel fog szólalni.