Szénné trollkodta a fideszes szavazógépet a jobbikos képviselő

Így alkotnak törvényt Orbánék. 

A jobbikos képviselő szép, szabályos, indoklással is ellátott beadványt készített arról, miért kell állami forrásból támogatni a pajkeszegi Kakaós briós szobrot - szúrta ki a 444. 

Az indoklás szerint 

"a Pajkaszeg Község belterületén található, 2017-ben felavatott, az Európai Unió Regionális Specifikumok Alapból finanszírozott Kakaós briós szobor az elmúlt időszak extrém időjárása következtében jelentős mértékben megrongálódott. A szobor külső védelmét ellátó mázrétegen leválások, elszíneződések, kopások jelentek meg. A talapzat megsüllyedt, a kézfejet ábrázoló motívumrész eldeformálódott. 

Pajkaszeg Község közössége számára ez a műalkotás összetett szimbólummal bír, de nem csak a lakosság kötődik érzelmileg a műalkotáshoz, hanem létrejötte a régió turizmusának fellendüléséhez is jelentősen hozzájárult. A módosító javaslat támogatásával Magyarország kormánya a szoborrekonstrukcióra biztosítana fedezetet. A támogatás biztosítása a kormányzati kommunikációs kiadások csökkentésével valósulhat meg, hiszen kistelepüléseink kulturális értékeink védelme fontosabb, mint a kormánypropaganda." 

 - hangzik az alapos megokolás. 

A dokumentum minden formai feltételnek megfelel - egyet kivéve:

Pajkaszeg valójában nem létezik. 

A kistelepülés a Mi kis falunk című tévésorozat képzeletbeli helyszíne. Itt áll az a szobor, amely az alkotó szándéka szerint a falu gaszrtronómiai büszkeségét, a kakaós brióst ábrázolja, de igazából úgy néz ki, mint egy óvó kezek által ölelt szép, emberes szarás. 

Aki elolvassa, annak ez akár le is eshet. Ám a kormánypárti képviselők meg se adták maguknak ezt az esélyt. Ugyanis a két országgyűlési bizottsági ülésen is

egyetlen lendülettel, csomagban söpörték le mind az összes jobbikos javaslatot. 

Méghozzá minden bizonnyal úgy, hogy meg se nézték, miről szavaznak. 

A 444-nek Ander elmondta: pontosan erre számított, azért is nyújtotta be a kamu indítványt, hogy 

rámutasson, hogyan működik a fideszes szavazógépezet. 

Hozzátette: az általa alelnökölt Kulturális bizottság elé a Jobbik 57 javaslatot vitt be.  

"Ha az 57-ből 56-ot még el is utasítanának, már akkor is megérné a vita, mert lehet a javaslataink közül egy, amivel segíteni lehet ott, ahol erre szükség van" 

Vitának azonban a NER-ben nincs helye, így a fideszes képviselők nem járultak hozzá, hogy egyenként tekintsék át a javaslatokat. 

"Pedig legalább visítozhattak volna egyet, hogy milyen hülyeség is van a javaslatok között" - jegyzi meg Ander. A jobbikos honatya szerint a fideszesek most egyértelműen lebuktak:

senki sem olvassa el közülük az ellenzéki módosítókat.