Kétszázmilliót vihettek el a kötvényes céghez betörők

Az Arton Capitalnak nem volt biztosítása.

Egyéb ráfordítás soron 217 millió forint szerepel annak az Arton Capital Kft.-nek a beszámolójában, melyhez tavaly tavasszal törtek be. Elvileg ezen az eredménykimutatás-soron kell szerepeltetni a betörés során elszenvedett kárt – számol be a G7 gazdasági portál. A korábbi években ezen a soron 4-6 millió forint állt, ez a kiugró összeg minden bizonnyal a betöréssel okozott kár lehet.

Több mint félmilliárdot loptak el egy letelepedési kötvényeket forgalmazó cégtől

Lehet, valaki felcsapott modern Robin Hoodnak, csak elfelejtette a pénzt a nép között szétosztani. Bennem rögtön a legendás rabló képe merült fel, mikor azt olvastam, hogy betörtek az egyik letelepedési kötvényeket forgalmazó céghez és több millió eurónyi készpénzzel károsították meg a vállalatot, ami korábban tevékenységével megkárosította az államot.

A portál azt is megnézte, fizetett-e a biztosító a kötvényes cégnek. Ennek a tételnek az egyéb bevételek soron kellene szerepelnie, de ott mindössze 170 ezer forint található, vagyis szinte biztos, hogy a nagy forgalmú cég nem rendelkezett biztosítással.

A betörés ellenére az Arton jó évet zárt: 294 milliós adózott profitjából melyből a Rogán Antal évfolyamtársaként is emlegetett Balog Radosztina mint tulajdonos potom 290 milliót ki is vett osztalékként.