A belgák győzni érkeztek a bronzmeccsre, és így is lett

Túlléptek a vereségen, le is nyomták a csalódott angolokat. 

A két csapat a vb csoportszakaszának harmadik fordulójában találkozott már egymással, akkor Adnan Januzaj góljával a belgák 1-0-ra nyertek. A bronzéremért két csalódott csapat csapott össze: az elődöntőben a belgák 1-0-ra kaptak ki a franciáktól, az angolok pedig hosszabbításban 2-1-re a horvátoktól.

Ugyanakkor végig látszott, hogy lélektanilag a belgák dolgozták fel jobban a vereséget, és a boronzmeccsre győzni érkeztek. 

A belgák már az negyedik percben egy, szinte a felezővonaltól tökéletesen végigvezetett támadás befejezéseként Meunier góljával vezetést szereztek. 

A belgák nem ültek rá az eredményre, folyamatosan egész mérkőzés alatt nyomás alatt tartották az angolokat, akik messze nem a legjobb formájukat hozták a mai napon.  Hiába birtokolták a szigetországiak többet a labdát, de statikusan futballoztak, kevés elképzeléssel támadtak, a játékrész második felében már nem is lőttek kapura, miközben a meg-megiramodó belgák akcióiban többször ott volt a gólveszély.

A 70 percben egy mintaszerűen végigvitt bravúros támadás végén Dier kis híján egyenlített, de Alderwireld óriási mentett a gólvonalról. 

A 81. percben Hazard gyönyörűen cselezte be magát a 16-os mögé, és góljával eldöntötte a bronzérem sorsát. 

A belgák abszolút megérdemelten győztek, végig küzdötték a mérkőzést, már a második gól után sem eresztettek le. Ez Belgium eddigi legjobb világbajnoki eredménye.  Ráadásul a belga keretből tíz játékos - Lukaku, Eden Hazard, Batshuayi, Chadli, De Bruyne, Fellaini, Januzaj, Mertens, Meunier és Vertonghen - szerzett gólt a világbajnokságon, ami csúcsbeállítás. Remek teljesítményükkel a franciákhoz (1982) és az olaszokhoz (2006) csatlakoztak. 
 
A belgák 16 góllal a legeredményesebbek az oroszországi vb mezőnyében.

A vasárnapi döntőben pályára lépő horvátok 12-nél, a franciák 10-nél tartanak.