2018. 07. 15. 21:02

A Fidesz jelöltje nyert Miskolcon

 A nem hivatalos végeredmény szerint a Fidesz-KDNP jelöltje, Nagy Ákos nyerte a miskolci időközi önkormányzati képviselő választást – számolt be róla a Hír TV.

A szavazáson öten indultak - a független, Rokker Zsoltiként ismertté vált Erdei Sándor humoristát a teljes ellenzék támogatta. Erdei Sándor néven egyébként indult egy másik jelölt is, szintén függetlenként.

A humorista Erdei Sándor elismerte vereségét:

Nyilván, hogy ott voltak a kamujelöltek. A másik Erdei Sándor Nyékládházáról, ott volt Molnár Zsolt Ongáról, ez is nehezítette a dolgomat. Ezen kívül a rengeteg lejárató mocsok, ami rámzúdult az elmúlt napokban, az a hihetetlen mennyiségű szenny amit árasztottak rólam a közösségi oldalakon, erre nem voltam felkészülve, nem számítottam rá. A negatív kampány jól működött náluk, tehát a plakátszaggatástól kezdve, a táblaszétvágás, a lejáratás, ezzel nem tudtam megküzdeni.

A miskolci választókerületben azért kellett időközi választást kiírni, mert a kormánypárti Hubay György áprilisban lemondott, miután a Fidesz-KDNP színeiben parlamenti mandátumot szerzett.

Frissítés:

A Fidesz jelöltje magabiztosan, 60 százalék körüli eredménnyel győzött, Erdei Sándor annak ellenére sem tudta megszorítani, hogy a teljes ellenzék beállt mögé.

  • Nagy Ákos - Fidesz-KDNP: 1145 szavazat (60,69 százalék)
  • Erdei Sándor "Rokker Zsoltti" (1976) - független: 698 szavazat (36,9 százalék)
  • Erdei Sándor (1983) - független: 6 szavazat
  • Molnár Zsolt - független: 5 szavazat
  • Fülöp József Istvánné - Munkáspárt: 5 szavazat

A részvétel egész nap alacsony volt. A 6897 választóból 1912-en szavaztak, ami 27,7 százalékos részvételnek felel meg.