2018. 07. 17. 08:39
MTI

Usain Boltból tényleg focista lesz

A nyolcszoros olimpiai bajnok sprinter, Usain Bolt a jövő hónapban az ausztrál labdarúgó-bajnokságban szereplő Central Coast Marinershöz utazik hathetes próbajátékra.

Tony Rallis játékosügynök hétfőn este úgy fogalmazott, elméleti megállapodás született a klub és a játékos között a közös folytatásról, de még néhány feltételnek teljesülnie kell a szerződés életbe lépéséhez.

"Az Ausztrál Labdarúgó Szövetség áldására van szükségünk ahhoz, hogy belevágjunk a próbaidőszakba" - mondta Rallis.

A megállapodás értelmében a 100 és 200 méteres síkfutásban világcsúcstartó atléta fizetését hetven százalékban állná a Mariners, míg a maradék harminc százalékot az ausztrál szövetség (FFA) biztosítaná.

"Ha beválik, Bolt emelni fogja az ausztrál bajnokság megítélését, hiszen sok gyerek számára megmutatja, az álmukat meg tudják valósítani"

- tette hozzá Rallis arra utalva, hogy a 31 éves vágtázó régóta kacérkodik a gondolattal, miszerint profi labdarúgó lesz.    

A tavaly visszavonult jamaikai atléta korábban a Borussia Dortmundnál és a norvég Strömsgodsetnél is eltöltött néhány napot.

Usain Bolt futballistaként folytatja?

A nyolcszoros olimpiai bajnok jamaicai atléta szombaton teljesítette utolsó versenyét a londoni világbajnokságon, ahol végül fel kellett adnia a küzdelmet egy sérülés miatt. A Goal.com írja, hogy a sprinter ügynöke szerint tizenegy labdarúgó klub érdeklődik a sportoló iránt, köztük a Borussia Dortmund.Tovább erősíti a pletykát, hogy Bolt régi álma, hogy futballista legyen.„Nos, mindig mondtam, hogy focizni akarok.