Meglepő: sajátjaként vallotta be L. Simon László öccse földjeit

A bíróság ugyan 2018 februárjában már pontot tett L. Simon László és öccse, Simon Gábor 2010 óta húzódó földvitájára, és kimondta, hogy a Gárdony melletti bikavölgyi szőlőföldek és gyümölcsösök Simon Gábor tulajdonát képezik, ám a 24.hu szerint a miniszterelnökség egykori államtitkára azt nem igazán vette tudomásul.

Legalábbis erre enged következtetni, hogy L. Simon június 1-én leadott, elvben a 2018. május 8-i állapotokat tükröző vagyonnyilatkozatában még sajátjaként tüntette fel a területeket.

Így a volt államtitkár sajátos módon nem elhallgatni próbálta vagyonát, hanem még olyan birtokokat is sajátjaként tüntetett fel, melyek a jogerős bírósági ítélet és annak nyomán a földhivatal hivatalos dokumentumai alapján nem az ő tulajdonában vannak.

A vita hátterében az áll, hogy L. Simon ugyan papíron megvette öccsétől a vitatott tulajdonú birtokot, de a vételárat végül nem fizette ki. Az ezt követő perben a bíróság Simon Gábornak adott igazat, a Fejér Megyei Kormányhivatal pedig április 10-én vezette át a tulajdonos személyének változását a nyilvántartásában.

L. Simon a portál kérdésére ennek ellenére azzal érvelt, hogy vagyonnyilatkozata kitöltésekor a közhiteles ingatlannyilvántartásban még ő volt tulajdonosként feltüntetve, ezért írta be sajátjának a nyilatkozatba öccse földjeit is.

Simon Gábor egyébként az elmúlt hetekben még Orbán Viktor miniszterelnöknek is levelet írt az ügyben, melyben többek között az alábbi kérdést szegezi a kormányfőnek:

"Hogyan lehet az, hogy L. Simon sajátjaként tünteti fel a földjeimet a legutóbbi vagyonnyilatkozatában, miközben földhivatali határozat van arról, hogy Simon Gábor tulajdonát képezik, hogyan lehet az, hogy pályázati pénzből az én földemre a megkérdezésem nélkül építkezik?"

A kérdést Orbán Viktor és irodája válaszra sem méltatta.