Pécsen turnézott a kisvasúton lovagoló Orbán Viktor

A Szabad Pécs beszámolója szerint július 17-én este, nagy valószínűséggel a Magyar Kétfarkú Kutya Párt aktivistái telematricázták Pécs belvárosát, illetve több, a Fideszhez ezer szállal kötődő médium irodáját a már jól ismert mozdonyon lovagló Orbán Viktor figurájával, de hasonló ajándékot kapott a KDNP helyi irodája is.

A kormánykritikus akcióról egyelőre nem tudni több részletet, de a közölt képek önmagukért beszélnek. "Kivándorlást támogató szervezet" és vonatozó Orbán matricát kapott többek között a Pécsi Kommunikációs Központ, Mészáros Lőrinc Mediaworks-sze és a Pécsi Újság szerkesztősége.

Graffitiből is akadt bőven: a Simicska Lajos "Orbán egy geci" akcióját idéző módon üres hirdetőoszlopokon jelentek meg az alábbi kiírások:

Megkezdte európai turnéját Orbán és Thomas, a gőzmozdony?

A stencilről először sokan azt hitték, hogy a híres amerikai művész, Banksy alkotása, de később kiderült, hogy a Kétfarkú Kutya Párt akciója volt.Nem sokkal később a közteresek le is festették az egész falat.Most a HírTV arról számolt be, hogy a graffit már Prágában is felfedezték, kérdés, hogy a cseh köztereseket mennyire zavarja majd az alkotás, és várható-e újabb európai városokban a megjelenése.