Négyet kapott az Újpest Sevillában

A többszörös Európa-liga-győztes, tavaly BL-negyeddöntős Sevilla hazai pályán könnyedén érvényesítette a papírformát az Újpest ellen.

Az Újpest az azeri Neftci kiejtése után jutott a második fordulóba, míg a Sevilla a spanyol bajnokság hetedik helyezettjeként csatlakozott az Európa-liga küzdelmekhez ebben a körben.

Arra mindenesetre jó ez a párharc, hogy tétmeccsen láthassunk magyar csapatot játszani európai topklub ellen, a Sevilla keretének értéke 228 millió euró, míg az Újpesté nagyjából 7 millió euró.

A 36 ezer néző előtt zajló meccsen a 7. percig kellett várni az első gólra: Mesa hosszú indítása után Nagy lemaradt Jesus Navasról, aki a jobb alsóba lőtt kilenc méterről.

A Sevilla szinte folyamatosan dolgozta ki a helyzeteket, többször is csak Pajovics kapus mentette meg az Újpestet a góltól, de néha a magyar csapat is eljutott a spanyolok kapujáig.

A 30. percben Sarabia került helyzetbe, Branko Pauljevics a vállánál fogva állította meg, tizenegyes és azonnali piros. Wissam Ben Yedder Pajovics hóna alatt a bal alsóba lőtt.

A 44. percben jött a harmadik: Pareja félpályás passzt adott Navasnak, aki középre passzolt, Pablo Sarabia pedig higgadtan gurított a kapuba.

A második félidőben annyira már nem erőltette a dolgot a Sevilla, végül a hosszabbításban Vázquez még fejelt egy gólt, a vége 4-0.

Visszavágó jövő csütörtökön a Szusza Ferenc Stadionban, 21 órától.

(fotó: Sevilla FC / Facebook)