Fideszes takarítás: öt embert máris kirúgtak a Hír TV-től

Megvannak az első távozók.

Az Alfahír értesülései szerint a csatorna új vezetősége a várakozásoknak megfelelően máris menesztette Kálmán Olgát, Bodacz Balázst, Csintalan Sándort, Tarr Péter vezérigazgató-helyettest és Nagy Zoltán hírigazgatót.

Ezáltal vélhetően megszűnik a Szamizdat, az Egyenesen és a Tantusz című műsor is, bár az sem kizárt, hogy új, kormánypárti tévéseket ültetnek a műsorvezetői székekbe.

György Zsombor: azt mondom, sose halunk meg

A Magyar Nemzet egykori főszerkesztő-helyettese, illetve a Magyar Hang főszerkesztője és a Szamizdat című műsor szerkesztője a Facebook-oldalán röviden reagált a HírTV-t érintő szerdai hatalomátvételre.

Így változik a HírTV műsora...

Szerda délután a 13 órai Híradó után Kálmán Olga Egyenesen című műsorának ismétlését sugározták volna. Azonban ez csak a reggeli terv volt. Most 13:10-től Orbán Viktor tusványosi beszédét nézhetjük meg újra. Ugye, érezzük a különbséget?

A hatalomátvétel részleteiről itt olvashat:

Hatalomátvétel a HírTV-nél: Kálmán Olgának biztos távoznia kell - Szikszai Péteré a hatalom

A Magyar Hang információi szerint szerda délelőtt tíz óra előtt megérkezett a televízió épületébe Nyerges Zsolt tulajdonos, valamint a régi vezetők közül Liszkay Gábor, Szikszai Péter, Mentes Katalin és Korda Judit is. A lap úgy tudja, hogy Kálmán Olgával már tárgyalnak és biztosan távozik. A televízió munkatársait fél 11-re hívták állománygyűlésre.