Hatalomátvétel a HírTV-nél: Kálmán Olgának biztos távoznia kell - Szikszai Péteré a hatalom

Kivégzés zajlik Simicska egykori televíziójánál.

Figyelő: holnap nagy bejelentések várhatóak a HírTV-nél

Az már hétfőn kiderült, hogy a HírTV új tulajdonosa változtatni szeretne a csatorna struktúráján és irányvonalán, ami vélhetően azt jelenti, hogy kormánykritikus televízióból ismét kormánypárti lesz. A 444 cikke szerint többen biztosan állítják, hogy a cégcsoport még ősszel beolvad a Mészáros-birodalomba, de az sem kizárt, hogy Nyerges Zsolt huzamosabb ideig felügyeli majd a cégeket, szoros kormányzati kontroll mellett.

Frissítés: Vége a gyűlésnek

Véget ért az állománygyűlés a HírTV-nél: Szikszaié a hatalom, Csintalan nem teszi be többé oda a lábát

A HírTV bejáratán már 10:40-kor kijött Csintalan Sándor, aki elmondta, hogy kirúgásokról nem esett szó az állományin, de kérdezni sem lehetett az új vezetőségtől.

Mint mondta, Szikszai Péteré lett a hatalom, Répásy Bálint lett az új vezérigazgató (ő a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt.-nél eddig üzletfejlesztési igazgatóként dolgozott), Korda Judit személyében pedig új vezérigazgató-helyettes lesz. A Mediaworks-t vezető Liszkay Gábor pedig „médiatanácsadóként" lesz jelen. 

Nyerges Zsolt most is nagyon korrekt volt, és elmondta, hogy a HírTV finanszírozható, és megvan a garancia a folytatásra - folytatta.

Csintalan szerint azonban a nevekből kikövetkeztethető a jövő, hiszen mondjuk a "Szikszai nem arról híres, hogy nem vérengzik". Elmondta azt is: már a délutáni Tantusz sem megy le műsorban.

"Én a Szikszaival nem dolgozom, be nem teszem ide a lábam"

- fogalmazott, hozzátéve, hogy kirúgásokról nem volt szó az állományin.

Borókai Gábor távozik az online Heti Válasz éléről

A Heti Válasz főszerkesztője is szerdán jelentette be, hogy lemond a már csak online megjelenő lap éléről – írja a Magyar Idők.

Az érkezés

Nyerges Zsolt tájékoztatása szerint a fél 11-es eligazítás után sajtótájékoztatót tartanak. Csintalan Sándor az Indexnek azt mondta: vagy kirúgják, vagy önként távozik. Abban biztos, hogy irányváltás lesz a tévénél, és a kormányhoz, illetve a Fideszhez lojális irányba állítják ismét. Kedden este az Azonnali is megkereste Csintalant, nekik azt mondta: a csatornát már nem fenyegeti a bezárás veszélye, „hiszen számtalan haszna van egy ilyen TV-nek a NER-en belül, egy ilyen rendszernek kellenek a rivalizáló érdekcsoportok”.  Simicska Lajos barátja és bizalmasa a Facebook-oldalán kedden este még hozzátette: "holnap semmi nem dől el! Már eldőlt. Holnap csak nyilvánvaló lesz..."

A Magyar Hang azt is írja, hogy a televízió pár munkatársa délelőtt megpróbált Facebook-élővel jelentkezni az épületből, ám a régi/új biztonságiak (a Valton munkatársai) megakadályozták, és kitessékelték őket.

A 24.hu számolt be először arról, hogy háromnegyed 10 körül megérkezett az épülethez Gulyás Balázs és Wahorn András, mindketten a Szabadfogás felvételére jöttek. Elvileg 11 órakor kezdődnek a felvétel, de Dévényi István műsorvezető éjszakai Facebook-posztja szerint sms-t kapott arról, hogy fogják őket beengedni. Gulyás Balázzsal és Wahorn Andrással az épületben közölték, hogy nem lesz felvétel és azonnal távozzanak.

A HVG úgy tudja: Császár Attila vagy Élő Gábor lehet a hírigazgató, de fontos szerepet kaphat Szikszai Péter is.

Nyerges gratulált a dolgozóknak

A 444.hu információi szerint Nyerges Zsolt alig kétperces beszédet mondott az állománygyűlésen. Bemutatkozott a munkatársaknak, megköszönte munkájukat és kissé cinikusnak tűnő módon gratulált nekik ahhoz, hogy "a HírTV a médiapiaci változások közepette is sikeresen őrizte meg pozícióját, és ez minden dolgozójának az érdeme."

Nyerges bejelentette azt is, hogy nem ért a médiához, nem akar vele foglalkozni, ezért kérte fel tanácsadónak a Magyar Időktől érkező Liszkay Gábort.

A portál őt arról kérdezte, hogy kormánypárti lesz-e a Hír TV, ám erre azt mondta, "kérezze meg attól, aki a tévét vezetni fogja, jó?"