Mélyponton Merkelék, erősödik az AfD

Még soha nem volt ilyen alacsony a CDU/CSU támogatottsága.

A legfrissebb adatok szerint mindössze 29 százaléknyi szavazó voksolna a kereszténydemokrata pártszövetségre – írja a 444 az ARD-DeutschlandTrend kutatására hivatkozva. A CDU/CSU mindig 30 százalék felett állt.

Múlt hónaphoz képest csak egy százalékot veszítettek, de ez is elég volt a rekordalacsony népszerűséghez.

A szociáldemokrata SPD népszerűsége 18 százalékot mutat, tehát nem ők profitáltak Merkelék gyengüléséből, hanem az AfD. A jobboldali populisták már 17 százaléknál járnak, pedig csak 12,6 százalékkal jutottak be a német törvényhozásba.

A Zöldek 15, a szélsőbalos Linke 9, a liberális FDP 7 százalékot kapna, ha most lennének a választások.

Szintén negatív adat a kormánykoalícióra nézve, hogy a megkérdezettek 74 százaléka elégedetlen a CDU/CSU-SPD munkájával.

Az eredmények annak tükrében nem meglepők, hogy nagyjából egy hónapja, a menekültkérdéssel kapcsolatos viták miatt, majdnem szétszakadt a koalíció:

Megmenekült a német kormánykoalíció

A tranzitzóna intézményének bevezetése lehet Horst Seehofer német belügyminiszter, a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) és Angela Merkel kancellár, a testvérpárt Kereszténydemokrata Unió (CDU) menekültügyi vitájának megoldása - jelentette hétfő este a Bild című lap a hírportálján a CDU berlini székházában zajló válságtanácskozás résztvevőitől származó értesülésekre hivatkozva. Azóta megszületett az egyezség.

 

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss

1
1
sss
2019. október 14. | 19:11
Ismét elmaradt az ellenzéki áttörés Orosházán.
Ő az a polgármester, aki szabályosan elmenekült kollégánk elől.