80 millió forint értékű kokain egy kőbányai laborban

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást az 55 éves Sz. István budapesti lakos ellen. A férfi a nyomozás adatai szerint több hónapja terjesztett a fővárosban kábítószert, amelyet értékesítés előtt egy X. kerületi bérleményben kialakított laboratóriumban kevert, különféle vegyszerekkel fokozta a kokain hatását.

A KR NNI munkatársai 2018. augusztus 11-én a délutáni órákban kokain eladása közben érték tetten Sz. Istvánt és vásárlóját, akiket elfogtak. A nyomozók kutatást tartottak a terjesztő lakásában, illetve az általa bérelt X. kerületi helyiségben, ahol egy jól felszerelt droglabort találtak. A helyszínen a kábítószer előállításához, préseléséhez, porciózásához használt eszközöket és vegyszereket találtak a rendőrök, valamint 3200 gramm kábítószer-gyanús port, amely az előzetes vegyészszakértői vélemény szerint kokain. A lefoglalt kábítószer – súlya alapján – feltehetően meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát, feketepiaci értéke körülbelül 80 millió forint.

A nyomozók Sz. Istvánt kábítószer-kereskedelem bűntett, vásárlóját kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A terjesztőt a rendőrök őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A KR NNI szakértők bevonásával folytatja a nyomozást.

80 millió forint értékű kokain (elfogás)

A nyomozók Budapesten fogták el a terjesztőt, aki egy X. kerületi droglaborban ütötte fel a kábítószert.