Orbánék „megoldották”: kisgyermekes családot lakoltattak ki

Ellenzéki politikusok próbáltak segíteni a bajbajutottakon.

Egy kisgyermekes, újabb babát váró családot lakoltattak ki ma a főváros IX. kerületében. A családfő arról panaszkodott, a lakás törlesztőrészletei két és félszeresére ugrottak. A szülők hiába dolgoznak, ekkora összeget nem tudnak kigazdálkodni.

Jogvédők szerint a kilakoltatás jogtalan, mert a tulajdonjog megváltozásáról szóló határozatot a család megtámadta.

Ellenzéki politikusok közül a család segítségére igyekezett a Jobbik részéről Pintér Tamás és Z. Kárpát Dániel, valamint Csárdi Antal az LMP részéről. A honatyák szerint teljes körű politikai megoldásra van szükség, de

terepen ezekkel az emberekkel éreztetni kell, hogy nincsenek egyedül.

Mint arról délután beszámoltunk, Z. Kárpát Dániel a helyszínről a Képviselői Irodaházba sietve sajtótájékoztatót tartott, ahol vázolta pártja elképzeléseit a devizahiteleseket sújtó intézkedések megoldására.

Lehet, hogy a gyámügy délután elvisz egy gyermeket egy kilakoltatott családtól!

A Jobbik a devizahitelezésekből eredő kilakoltatások azonnali felfüggesztését követeli - jelentette be Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki erő alelnöke keddi sajtótájékoztatóján. Közölte, ő maga is egy éppen akkor zajló kilakoltatás helyszínéről érkezett a sajtótájékoztatóra. Ismertette, a helyszínen azt javasolták, „zsebből" összedobnák annak az ingatlannak a bérleti díját, ahonnan a családot ki kívánták volna lakoltatni, így az adósok nem kerültek volna utcára.