Az olasz kormánypárt „gyermekmesének” tartotta a leszakadt híd strukturális problémáit

Előkerült egy iromány, amit megpróbált gyorsan eltüntetni az 5 Csillag Mozgalom.

Az 5 Csillag Mozgalom a nagyobbik olasz kormánypárt, megígérték, hogy kivizsgálják a leomlott genovai híd ügyét, de közben felbukkant az interneten egy korábbi bejegyzés, mely szerint a Morandi-hidat már rátették arra a listára, amin olyan infrastrukturális projektetek gyűjtöttek, amik elhibázottak, amennyiben a „költségek meghaladják a várható előnyöket” – szúrta ki a 444.

Az M5S azóta törölte a bejegyzést, de a net nem felejt, visszakozásuk érthető, mert ők azt írták a hibás struktúrával kapcsolatos aggályokról, hogy azok „gyermekmesék”.

Nos, ez a gyermekmese eddig 42 halálos áldozatot követelt.

A zsugori EU-t is vádolják az olaszok a tragédia miatt

Az Atlantia infrastruktúra-fejlesztő csoport tagjaként működő Autostrade (ASPI) szerdán kiadott nyilatkozatában ugyanakkor hangsúlyozta, hogy rendszeres és mindenre kiterjedő, alapos vizsgálatokat folytatott a híd szerkezeti állapotának ellenőrzésére, és ezek mindeddig megnyugtató eredménnyel szolgáltak. A cég az után adta ki közleményét, hogy Danilo Toninelli olasz közlekedési miniszter a Facebookon közzétett bejegyzésésben a híd fenntartóinak lemondását követelte, továbbá kezdeményezte, hogy a közútkezelőt fosszák meg koncessziós jogától.