Európai szintű lehet a Facebook-hiba

A linket tartalmazó posztok sorra tűnnek el.

Mint nemrég írtuk, szerkesztőink azt tapasztalták, reggel kilenc óra óta a cikkeinket ajánló posztjaink már közzétételkor eltűnnek Facebook-oldalunkról, sőt a közösségi oldal korábbi, már közzétett posztjainkat is elérhetetlenné teszi.

Lehalt a Facebook

Csütörtök reggel óta hiba van a Facebook rendszerében, emiatt az Alfahír sem tud cikkeket megosztani 130 ezer követővel rendelkező oldalán.Ne lepődjenek meg: előfordulhat, hogy olyan cikkeket is hiába keresnek Olvasóink, melyeket korábban már láttak -akár lájkoltak, kommenteltek- is.Nem Soros György műve:És nem is a Fideszé:

A jelenség nem egyedi. A Downdetector oldalán is számos panasz érkezett ugyanerről a hibáról. Egy finn felhasználó ezt írta:

Nem tudom posztolni a hivatkozásokat Facebook-oldalaimra! Azt hiszem, a Fb eltávolítja azokat, mert spamnek gondolja azt, ami nem az! Másoknál is előfordul ez a hiba?

Egy olasz felhasználó válasza:

Ja, itt ugyanaz, pompásan működik link nélkül, de ha linkelsz, eltűnik.

Ugyanez a finn felhasználó nem sokkal később újra írt: „A Facebook-oldalak nem működnek. A linkeket egymás után eltávolítják. Másnál is van ilyen probléma?” Egy frissen regisztrált, vélhetően brit felhasználó válasza: „Az új szöveges posztok (weboldalra mutató linkkel) párt percig láthatók, majd eltűnnek. Ötször próbálkoztam, Chrome-mal és Firefoxszal egyaránt. Nem jelzett spamet.”

Egy görög felhasználó (AEK Athén-avatarrallaugh) csak ennyit írt:

Probléma van a Facebook-oldalakkal!!!

A 24.hu is tapasztalt hibát a közösségi médiával. Bár ott dolgozó kollégáink tudnak posztolni, azt írják, amire a Downdetectoron szintén többen panaszkodnak: a Facebook asztali gépes változatában nem töltődnek be a képek, avatarok, ikonok, képes hirdetések. Azt írják ez utóbbi hiba a reklámblokkolók (például Adblock) kikapcsolásával megoldódik.

Ugyanakkor a Magyar Hang és az Azonnali a Facebookon jelezte, szintén a mienkkel azonos gondokkal küzd.