Programozóvá képzik magukat a fiatal szülők

Sok pénz, rugalmas munkavégzés.

A szektor egyébként is munkaerőhiánnyal küzd, aminek javítására jól jönnek a magát programozóvá átképző kismamák, kisgyerekes anyukák vagy apukák.

Az IT-nagyvállalatok örülhetnek, hogy a szakmában eddig 10-25 százalékos női arány, aminek fejlesztését régóta szorgalmazzák, ezzel növekedésnek indulhat. A fiatal szülők pedig annak, hogy versenyképes, rugalmas munkaidejű, jól fizető szakmát szerezhetnek. A Progmatic programozóiskolánál eddig minden kisgyermekes szülő végig tudta csinálni a képzést és rögtön sikerült munkát kapnia - írja az Index.

Az Informatikai Vállalkozók Országos Szövetségének (IVSZ) júliusban közzétett felmérése is alátámasztja a trendet. A 136 cég válaszai alapján készült friss kutatás rámutat arra, hogy amellett, hogy a multik hajóhosszal nyerik a bér-és árversenyt rájöttek, hogy a régi üzleti rutinokkal nem lehet felvenni és megtartani az embereket, valamint kénytelenek oktatással foglalkozni, ha hatékony munkavégzést szeretnének, ugyanis az egyetemről felvettek többsége nem alkalmas valós munkára, pedig így sincs elég szakértő az IT-határterületeken.