Duplán kifizette adósságát, mégis utcára akarták tenni

Civil összefogás akadályozta meg a bajba jutott nő kilakoltatását.

A kisemmizett asszony az N1TV-nek elmondta, hogy két évvel ezelőtt is ki akarták lakoltatni, ekkor szerzett dokumentumot arról, hogy már kifizette a bank felé az adósságát.

A nő nem érti, hogy most miért akarták kitenni az otthonából, hiszen a végrehajtási jegyzőkönyvre maga a bírósági végrehajtó írta rá, hogy már kétszeresen is kifizette a bank felé a tartozását, amit egyébként nyugdíjából folyamatosan vonnak.

Duplán kifizette adósságát mégis utcára akarták tenni

Folytatódnak a kilakoltatások, most egy bajbajutott asszonyt tettek volna utcára, ám az összefogás ezt megakadályozta.

A kilakoltatás megakadályozásában részt vett a Jobbik országgyűlési képviselője, Z. Kárpát Dániel is, aki szerint a civil összefogás, a bajba jutottak melletti kiállás a társadalomban is pozitív reakciókat indít el.

Legutóbb Ferencvárosban akadályozták meg, hogy a kilakoltatással szétszakítsanak egy családot.

Orbánék „megoldották": kisgyermekes családot lakoltattak ki

Egy kisgyermekes, újabb babát váró családot lakoltattak ki ma a főváros IX. kerületében. A családfő arról panaszkodott, a lakás törlesztőrészletei két és félszeresére ugrottak. A szülők hiába dolgoznak, ekkora összeget nem tudnak kigazdálkodni.Jogvédők szerint a kilakoltatás jogtalan, mert a tulajdonjog megváltozásáról szóló határozatot a család megtámadta.

Z. Kárpát elmondta, hogy

„maga a költöztetőcég embere, akit a kilakoltatáshoz hívtak közölte, hogy ő nem vállalja ezen eseményben való részvételt, hiszen őt egy költöztetéshez hívták ki. Nem tudta, hogy egy magyar ember kilakoltatásáról van szó, ezért megfordult az autójával és távozott.”

A politikus szerint végig kell gondolni, hogy egy magára valamit adó nemzetállamban mennyire fogadható el az, hogy több százezer ember kihullik a szociális védőháló rostáján.