Lélekemelő táborra kapott 147 millió EU-s pénzt a Felcsút környékéért felelős miniszteri biztos testvére

Ez most a legfontosabb.

Tehetik mindezt azért, mert a fideszes parlamenti képviselő és a királyi rezidencia Felcsút környékéért felelős miniszteri biztos, Tessely Zoltán testvére, Karolina ezt 147 milliónyi EU-s pénzből lehetővé teszi az Önök számára.

Az Index arról ír, hogy az orvos végzettségű, pszichoterapeutaként dolgozó Tessely Karolina a Habitus Alapítvány alapító elnöke, ami tavaly 1,2 milliós bevételt ért el, 1 százalékos felajánlásból pedig egyetlen embertől 11 254 forinthoz jutottak a NAV adatbázisa szerint.

Az alapítvány női önismereti táborokat szervez Magyarpolányban és most a faluval együtt EU-s forrásból 362 millió forintot nyertek turisztikai célokra, az alapítvány ebből 147 milliót kap egy Lélekzug nevű táborhely építésére.

A 362 milliót a falu, az alapítvány és a katolikus egyház közösen kapta. Ebből az egyház az épületeit újította volna fel, a falu a Magyarpolányi Passióra felfűzve csinálna szakrális kiállításokat, a művházat felújítva Zöld Élet Bemutató Központot, az alapítvány pedig a Lélekzug Tréning Központot, amihez az önkormányzattól jutnának 12 ezer négyzetméternyi telekhez, cserébe közösen évi 8500 látogatót kellene felmutatniuk.

Tessely Karolinát tavaly az önkormányzati ülésen megkérdezték arról, hogy az alapítványnak van-e pénze arra, hogy a projektben bármit is saját zsebből finanszírozzon, amire azt felelte, hogy nem köteles erre válaszolni,

és a támogatás is csak azért érkezett a településre, mert ő kitartott amellett, hogy ott valósítsa meg a Lélekzugot.

Mint mondta, ha a konzorciumból a Lélekzug kiesne, a pályázat ugyanolyan sorsra jutna, mint a többi, eddig benyújtott pályázat. Vagyis nem nyerne.

A portál megkeresésére Tessely azt állította, hogy ő nem utalt olyanra, hogy csak miatta nyerték volna meg a pályázatot, és politikával sem foglalkozik, mert mentálhigiéniás szakemberként zavarná a munkában, ha színekre osztaná az embereket.

A konzorciumból az egyház végül kiszállt, így a plébánia épülete egy ideig még biztos nem kerül felújításra.