Feloszlatta magát a sárándi önkormányzat - Még egy fideszes képviselő is fellázadt

Pedig a független polgármestert a kormánypárt támogatta.

A kormánypárti támogatással, de függetlenként polgármesteri székhez jutó Szántó Józsefből szeptember 5-ére lett végleg elege a település képviselőinek:

aznap délután a testület 5:2 arányú döntéssel feloszlatta magát, ennek köszönhetően időközi választást kell majd tartani a községben.

Az ülésről készült jegyzőkönyv és hangfelvétel hiányában egyelőre nem tudni, hogy pontosan mi hangzott el az ominózus szerdai napon a képviselők és a falu első embere között. Egyelőre annyit tudni biztosan, hogy a testületből a feloszlatást indítványozó Derzsi András, Nagyné Dankó Anikó, Kálmánné Szabó Katalin és Szabó Antal, valamint a szavazásnál Szabóné Budai Ilona tett hitet egy új testület szükségessége mellett.

Az eset pikantériája, hogy Szabó Antal (a polgármester mellett kitartó Nagy Gyulával együtt) a Fidesz-KDNP színeiben nyert mandátumot 2014-ben, míg a többiek függetlenek. A Cívishír kérdésére az ex-képviselő nem árulta el, miért csatlakozott az elégedetlenekhez.

A portál szerint egyébként a képviselőknél elsősorban azért telt be a pohár, mert kiszorítottnak érezték magukat a döntésekből, nem kapták meg idejében az önkormányzati feladatokhoz szükséges információkat, egy sor határozat esetében nem tudtak megfelelő körültekintéssel döntést hozni.

Hasonló okokra panaszkodott a már 2017 januárjában lemondott Gyönyörű Zsigmond, valamint az előbb jobbikosként, majd függetlenként képviselővé választott, végül tavaly júniusban távozó Fehér Róbert is.

A Szántó József ellen fellázadt testületi tagok azt ígérték, hogy közös közleményben adnak magyarázatot a testület feloszlatására, addig azonban egyenként senki sem nyilatkozott a Cívishírnek.

(Fotó: Középen, fehér ingben Szántó József)