Gyöngyösi: Polgári világot szeretnénk Orbán féldiktatórikus, hibrid rendszere helyett

Végleg új korszak kezdődik a Jobbik életében a ma kezdődő háromnapos kihelyezett frakcióülés után. Lezárják a választások óta eltelt időszakot, és Sneider Tamás elnök vezetésével új stratégiát hirdetnek. A cél Orbán féldiktatórikus, hibrid rendszere helyett polgári világot alkotni.

Szerda déltől péntek délig tartja kihelyezett frakcióülését a Jobbik Kiskőrösön – árulta el az Alfahírnek Gyöngyösi Márton, az ellenzéki erő frakcióvezetője, elnökhelyettese. Elmondása szerint az összejövetel két nagyobb témát fognak megvitatni.

A frakcióvezető lapunknak azt mondta, Szabó Gábor pártigazgató és Vona Gábor korábbi elnök bevonásával kiértékelik az április 8-i választások tanulságait, és abból levonják a megfelelő konzekvenciákat. Kérdésünkre határozottan cáfolta, hogy ezek személyi konzekvenciák lennének, mint mondta, a szükséges személyi döntéseket már végrehajtották. Ehelyett általánosabb következtetést vonnak le, politikai irányvonalat határoznak meg. Gyöngyösi hangsúlyozta, „végleg pontot tesznek” az elmúlt időszak végére, mert most már „a jövőbe tekintés” a feladatuk. Emellett át fogják tekinteni a kampány tapasztalatait, illetve a párt pénzügyi helyzetét is kiértékelik.

A képviselőcsoport ülésének másik nagy témája Sneider Tamás elnök programhirdetése. Gyöngyösi tudatta, ez egy stratégia lesz „az orbáni rendszer ellen”, ugyanis ők „polgári világot” szeretnének „a mostani féldiktatórikus, hibrid rendszer” helyett.  Gyöngyösi szociális néppártként határozta a Jobbikot, ami mint ilyen az emberek „fizikai és egzisztenciális értelemben vett biztonságért” küzd. Ennek keretében továbbviszik a Férfiak 40 programot, valamint a bérunió kérdéskörét is, melyek szintén a frakcióülés témái lesznek. Szintén szóba fog kerülni a szociális témák közül a devizahitelesek és kilakoltatottak krízise, az elvándorlás kérdése, az ország demográfiai válsága, az otthonteremtés ügye, valamint az otthonápolók problémája is.

A frakcióvezető kérdésünkre azt is elárulta, bár a párt európai parlamenti választási programját még „csiszolják”, de kampányuk is ezekre a szociális témákra fog fókuszálni, kiegészülve a korrupció felszámolásának szándékával, illetve a határon túli magyarság autonómiatörekvéseinek támogatásával.

Gyöngyösi azt is tudatta, szeptember 29-én a Jobbik kongresszust tart, melyen a küldöttek elé terjesztik Sneider Tamás elnök stratégiai programját.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss

1
1
sss
2019. december 11. | 16:51
Az ellenzéki magyar EP-képviselők közül a momentumos Cseh Katalin és a jobbikos Gyöngyösi Márton is hozzászólt az Európai Bizottság klímatervéhez.
1
sss
2019. december 11. | 11:43
Az Országgyűlés döntése értelmében mostantól a Jobbik alelnöke vezeti az egyik legfontosabb bizottságot.
Az ellenzéki magyar EP-képviselők közül a momentumos Cseh Katalin és a jobbikos Gyöngyösi Márton is hozzászólt az Európai Bizottság klímatervéhez.
Az Országgyűlés döntése értelmében mostantól a Jobbik alelnöke vezeti az egyik legfontosabb bizottságot.

Egy olasz, mások által művésznek mondott furfangos furkó a művészet jegyében egy banánt ragasztott egy falra, amit egy másik, mások által művésznek mondott úr leszedett és megevett, magától értődő módon: a művészet jegyében.

Természetesen egyik sem számít művészetnek, műalkotásnak, csak egy banánnak és evésnek.

Amivel ugyanakkor jó kis üzletet lehet csinálni: a művészetnek hívott banánnal a kitaláló eddig csaknem 400 ezer dollárt keresett, vagyis vannak olyan idióták a világban, akik értik a "globális kereskedelem szimbólumának" szánt banánt.

Aki kíváncsi az érdemtelen emberek nevére és érdemtelen tettükre, ide kattintson.