Sneider: a Jobbik helyzete stabil, készül az új stratégia

A szabadság és az igazságosság áll majd a középpontban.

Sneider szerint a politikai elit ténykedése folyamatos elszegényedéshez, a kiszolgáltatottság növekedéséhez vezetett. A gazdaságban és politikában lévő liberális túlsúly után az emberek erős vezetőt akartak, de átestünk a ló túloldalára.

"A Jobbik megpróbálja megtalálni az individualizmus és a kollektivizmus között az arany középutat” - mondta.

A Jobbikon belüli állítólagos feszültségeket, Volner János "katonai puccskísérletét" hazugságnak, fideszes propagandának tartja a párt elnöke. Elmondta: Volnernek ugyan voltak bizonyos kiszólásai, de a kapcsolatuk jó, ötletekkel, tanácsokkal segíti a párt munkáját.

"Stabilizálódik a vezetői szerepünk, dolgozunk, irányt mutatunk a Jobbiknak” - nyilatkozta Sneider.

A politikus nem érez személyes felelősséget a pártszakadás miatt, amit egyébként egy természetes tisztulási folyamatnak tart, és szerinte mindenképpen megtörtént volna, bárki is a Jobbik elnöke.

Elárulta: vannak, akik jelezték, a Mi Hazánk Mozgalomból szeretnének visszalépni a Jobbikba. Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke ugyanakkor ezzel kapcsolatban azt mondta, szerinte nincs ilyenről szó, legfeljebb azt tudja elképzelni, hogy valakit a Jobbikból küldtek át a Mi Hazánkhoz, hogy aztán visszalépjen.