Bérlakás-építési programot szorgalmaz a Jobbik

Bérlakás-építési programmal oldaná meg a lakhatási válságot a Jobbik, álláspontjuk szerint olyan rendszert lehetne kialakítani, amely négy-hat éven belül már a kiadásoknál nagyobb bevételt termelne - mondta keddi budapesti sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, a párt alelnöke.

Elmondta: számításaik szerint az induló időszakban 80-120, azt követően pedig 50-100 milliárd forintból évente 5-10 ezer új lakás épülhetne, illetve a félmillió üresen álló ingatlan gazdaságosan felújítható részének lakottá tételével lehetne legalábbis enyhíteni a válságon.

A politikus arról beszélt: elképzelésük szerint az állami bérlakások lakbére a jelenlegi piac ár harmada lehetne, így is rentábilissá válhatna a rendszer, amelyben az alapanyagok gyártói és a kivitelezők is magyarok volnának.

Beszélt arról is: nyolcpontos otthonteremtési javaslatcsomagjuk elemei között szerepel az első lakás megszerzésének illetékmentesé tétele, az önkormányzati és állami tulajdonú lakások bérbe adhatóvá tétele, valamint a "mindenféle banki uzsorát és szabadrablást kizáró", minősített, fogyasztóbarát hitelek bevezetése, a jelenleginél alacsonyabb kamattal.

(fotó: Béli Balázs / alfahir.hu)

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!