Politikatörténeti pillanatok: az országgyűlési képviselő a Szopófantomról tartott sajtótájékoztatót

A figyelmet mindenképpen sikerült magára vonnia, kérdés, megérte-e.

A Párbeszéd frakciójába telepített Burány Sándor gondolt egy merészet, és tartott egy sajtótájékozttatót a kőbányai Szopófantomról.

Burány Szerint a helyzet egészen egyszerűen tragikus, aki szerint sem a rendőrség, sem a kormány, sem az önkormányzat nem talált megoldást a droghelyzetre. A politikus szerint nem a rendőség a hibás, mert ők többnyire elkapják az elkövetőket, viszont a kormány drogstratégiája megbukott, köszönhetően annak, hogy nem találtak megoldást a dizájnerdrogok problémájára - idézi Burány szavait a sajtótájékoztatóról tudósító Index.hu. 

Burány szerint az jelzi a helyzet súlyosságát, hogy Kőbánya ezen részének az ország legbiztonságosabb területének kellene lennie, mert itt van a Nemzetvédelmi Egyetem és a TEK központja, ehhez képest "ez ma Magyarország legismertebb nogo zónája, ahol áldatlan állapotok uralkodnak".

Kizárólag kriminalizációval nem lehet kezelni a helyzetet, hogy mennyire nem, azt éppen a szopófantom mutatta meg legvilágosabban - jelentette ki a tudósítás szerint Burány.