Minisztériumi alkalmazottból egészségügyi dolgozó?

Sajtóhírek szerint 9-10 ezer fős létszámleépítés várható október második felében a központi közigazgatásban. Az elbocsátottakat az egészségügy, illetve a szociális ágazat munkaerőhiánnyal küzdő területeire képeznék át.

A 24.hu információi szerint 9-10 ezer államigazgatási alkalmazottól válnak meg a hónap második felében. Ez érinti a közszolgálati jogviszonyban, kormányzati szolgálati jogviszonyban, közalkalmazotti jogviszonyban, igazságügyi alkalmazotti szolgálati viszonyban és költségvetési szervnél betöltött munkaviszonyban álló munkavállalókat is, akik két hónapos felmondási idővel számolhatnak.

A lap szerint a kormányzat arra számít, hogy a kirúgottak legalább egy részét át tudja majd irányítani az egészségügy és a szociális ágazat emberhiánnyal küzdő területeire. Ezekre a szakmákra, valamint a bölcsődei-óvodai gyermekfelügyelői, gondozói munkakörökre OKJ-s képzéssel csoportosítanák át a központi államigazgatásban felszabadult munkaerőt, amire fejenként 1 millió forintos költséget kalkuláltak.

A portál emlékeztet, Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a nyár végén egy Kormányinfó keretében jelentett be 15-20 százalékos leépítést a központi közigazgatásban.

15-20 százalékos leépítés lesz a közigazgatásban

Gulyás Gergely elmondta, melyik minisztériumban hányan és milyen munkakörben dolgoznak, és ezekből valójában hány emberre lenne szükség.A kormány létszámleépítést tervez a központi közigazgatásban, hogy racionalizálják a munkafolyamatokat. Pontos szám még nincs, de a Miniszterelnökséget vezető miniszter 15-20 százalékos leépítéssel számol -fogalmazott a miniszter, aki hozzátette, hogy költségvetési célja nincs az intézkedésnek.

Érdeklődtünk a Miniszterelnökségnél, meg tudják-e erősíteni a portál információit, vagy cáfolják-e azokat. Mihelyt válaszolnak, közöljük.