Így hozná le a földre a luxusban röpködő fideszeseket a Jobbik

A legerősebb ellenzéki erő ismét szigorítana a képviselői vagyonbevallás rendszerén.

Pintér Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy az ellenzéki párt ismét a parlamenti képviselők vagyonbevallását szigorító törvényjavaslat beterjesztésére készül.

"A Jobbik négy éve küzd az elavult és a csalásoknak teret biztosító struktúra lecseréléséért"

- mondta a képviselő, majd hozzátette: jelen formájában a hazai vagyonnyilatkozati rendszer teljesen alkalmatlan arra, hogy korrupciómentes közéletet teremtsen, ezért radikális és azonnali átalakítására van szükség.

Pintér szerint pártja javaslata négy módosítást tartalmaz majd annak érdekében, hogy ne fordulhassanak elő olyan lekötelezési botrányok, mint Orbán Viktor luxusrepülése, melynek kapcsán a miniszterelnök a Parlamentben elismerte, hogy az erősen korrupciógyanús gyakorlat nála 30 éve rutin:

  1. új elemként szerepel benne, hogy közbeszerzéseken induló cég vezetőjétől politikus ne fogadhasson el nagy értékű ajándékot;
  2. a Jobbik továbbra is el szeretné érni, hogy a politikusok családtagjainak is kötelező legyen nyilvános vagyonnyilatkozatot tennie (kiemelte: jelenleg egyedül a jobbikos képviselők tartják magukat ehhez a gyakorlathoz);
  3. a képviselők minden négyéves ciklus elején és végén essenek át vagyonosodási vizsgálaton és
  4. amennyiben valaki elmulasztja a vagyonnyilatkozati kötelezettségét, vagy valótlan adatokat tüntet fel, akkor ez azonnali NAV-ellenőrzést vonjon maga után.

"Nem megengedhető, hogy a közbeszerzési eljárásokon milliós tételekben folyamatosan nyerő cég tulajdonosa luxusutazásokra vigye Magyarország miniszterelnökét"

- indokolta az azonnali intézkedés szükségességét Pintér Tamás, aki a kormány és az ellenzék támogatását is kérte a javaslat elfogadásához.

Orbán beismerte: 30 éve korrupt

Szilágyi György megpróbálta elmagyarázni Magyarország miniszterelnökének, hogy ha méregdrága ajándékokat fogad el olyan oligarcháktól, akik sok milliárdos állami megrendeléseket kapnak az ő kormányzása idején, az nem törvényes. Orbán Viktor ezt látványosan nem értette, viszont a válasz kerülgetése közben beismerő vallomást tett.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Kvárik Anita