3 hónap után kiengedték a börtönből a családját terrorizáló férfit, erre szándékosan elgázolta a feleségét

Felhajtott a járdára.

A harmincnyolc éves férfi korábban öt alkalommal volt büntetve: négyszer felesége ellen elkövetett bűncselekmények miatt, egy alkalommal pedig a lánya sérelmére elkövetett maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntette miatt.

A konfliktusokkal terhelt családi élet miatt ekkor már külön élő feleségét a vádlott 2017 decemberétől kezdve telefonon – naponta többször – hívogatta, üzengetett neki, és halálosan fenyegette. A zaklatásnak az vetett véget, hogy a férfi 2018 januárjában büntetés-végrehajtási intézetbe vonult.

2018 áprilisának egy éjjelén – hat nappal az utolsó büntetésének kitöltése után – a vádlott az utcán, autóban várta a munkából hazafelé tartó feleségét, aki a buszról leszállva – ismerőseivel – gyalogolt a járdán.

A férfi a feleségét meglátva az autóval a járdára hajtott és előbb követte, majd elütötte a feleségét.

A sértett a gázolástól testszerte zúzódásokat szenvedett el, melyek nyolc napon belül gyógyultak, azonban a cselekmény – nyilvánvalóan – alkalmas volt súlyos sérülések okozására is. Emiatt a testi sértés is súlyosabban minősül.

A vádlott korábban letartóztatás, jelenleg távoltartás hatálya alatt áll. Cselekményeiért vele szemben négy és fél év szabadságvesztés is kiszabható.