Demeter Márta: ha van számukra egy kínos ügy, akkor megfenyegetik a sajtót?

Lehet ekkora véletlen?

Demeter Márta arra is felhívta a figyelmet, hogy ő konkrét írásbeli kérdésekkel fordult a Honvédelmi-, valamint a Belügyminisztériumhoz, hogy tisztázódjon, valóban a honvédség repülője szállította haza Ciprusról Orbán Viktor 14 éves lányát.

A Honvédség repülője szállította haza Ciprusról Orbán 14 éves lányát

Demeter Márta szeptember közepén, a kecskeméti repülőbázison tett iratbetekintése során kiderítette, hogy a Magyar Honvédség által vásárolt egyik Airbus A-319-es repülőgéppel kiképző repülés keretében utazott szeptember elején Orbán Flóra, a miniszterelnök 14 éves lánya Pafosz szigetéről Budapestre.

Ennek ellenére kedden először a Rogán Antal alá tartozó Kormányzati Tájékoztatási Központ reagált egy közleményben, melyben arra szólította fel az írásbeli kérdésről beszámoló médiumokat, hogy töröljék a vonatkozó cikket, majd az Origo már arról írt - a Kabinetirodára hivatkozva -, hogy nem Orbán Viktor, hanem egy Orbán L. nevű százados lánya repült Ciprusról haza.

Demeter Márta érdeklődésünkre elmondta, hogy ő csak azt az engedélyt látta, amelyet az Összhaderőnemi Parancsnokság (ÖHP) adott ki Orbán Flóra számára, arra vonatkozó parancsot viszont nem látott, hogy az a bizonyos százados kérte volna a családja hazaszállítását. Egyébként 2 civilt hozott haza Ciprusról akkor a honvédségi gép.

A politikus visszautasította a fake news-ról szóló kormányzati kommunikációt, a mert a megjelent cikkek az ő írásbeli kérdésére hivatkoznak, míg a megszólított minisztériumok nem válaszoltak. Az LMP-s politikus azt szorgalmazza, hogy az ÖHP parancsokat a nyilvánosság is megismerhesse.

„Ha van számukra egy kínos ügy, akkor megfenyegetik a sajtó képviselőit?”

- fogalmazott.

(Címlap- és borítókép: Demeter Márta - fotó: Béli Balázs / Alfahír)