A Honvédség repülője szállította haza Ciprusról Orbán 14 éves lányát (a Miniszterelnökség cáfol)

Ilyen nálunk egy kiképző repülés.

Frissítés:

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye:

"Az azonnali.hu-n, "Miért reptették Ciprusról Budapestre a honvédség gépén Orbán Viktor lányát?" című, ma megjelent hír egy újabb fake news, hírlapi kacsa, aljas rágalom. Nyomatékosan kérjük azokat a médiumokat, akik közölték a hazug állításokat, hogy az olvasók hiteles tájékoztatása érdekében azonnal töröljék cikküket".

Korábban írtuk:

Demeter Márta szeptember közepén, a kecskeméti repülőbázison tett iratbetekintése során kiderítette, hogy a Magyar Honvédség által vásárolt egyik Airbus A-319-es repülőgéppel kiképző repülés keretében utazott szeptember elején Orbán Flóra, a miniszterelnök 14 éves lánya Pafosz szigetéről Budapestre. Az utasok szállítását az Összehaderőnemi Parancsnokság engedélyezte - derül ki a dokumentumból.

Demeter Márta két kérdést intézett ezzel kapcsolatban a belügyminiszterhez:

1. Nem tartja-e aggályosnak, hogy a Magyar Honvédség Airbus repülőgépe kiképző repülés keretében szállíthatja a miniszterelnök lányát?
2. Tudtak-e az illetékes szervek arról, hogy egy, a biztonsági szervek védelme alatt álló személlyel egy háztartásban élő családtagot a Magyar Honvédség gépén kiképző repülés közben utaztattak?

Válasz általában napokkal, sőt hetekkel később szokott érkezni, kíváncsian várjuk. A Honvédség által vásárolt repülőgépekről nem hajlandó elárulni a minisztérium sajtóosztálya, hogy mire használják őket, ám az már kiderült, hogy a miniszterelnök többször is utazott velük.

(Fotó: Orbán Viktor/Facebook)