Nem nyomoz az ügyészség a Microsoft-botrányban

Volt ugyan egy feljelentés, de azt elutasították.

Polt Pétert kérdezte írásban az MSZP-s Mesterházy Attila arról, hogy indult-e vizsgálat a Microsoft brutálisan túlárazott magyarországi szoftverlicenc-értékesítései miatt. A szocialista politikus levelében felidézi, a Microsoft belső vizsgálatot folytatott magyarországi leányvállalatánál, amelynek eredményeként szerződést bontottak nagy hazai viszonteladóikkal, és négy magas rangú vezetőt is kirúgtak a cég magyar leányvállalatától. Kiderült ugyanis, hogy a viszonteladók gyakran 30, alkalmanként akár 50-60 százalékkal drágábban adták el a szoftvert az államnak, mint amennyiért a Microsofttól kapták.

A Microsofttól az ügy miatt kirúgott magyarországi vezetők állami pozíciókba ejtőernyőztek - emlékeztetett Mesterházy Attila.

A The Wall Street Journal már vesztegetési ügynek nevezi a Tiborczcal is kapcsolatba hozott Microsoft-botrányt

Lezárult a Microsoft vizsgálata az informatikai világcég magyarországi leányvállalata ügyében - írja a HVG a The Wall Street Journalra hivatkozva. A lap, mely „bribery probe", azaz vesztegetési ügy néven illeti az esetet, arról tudósít, a SEC (az amerikai tőzsdefelügyelet) és az amerikai igazságügyi minisztériummal működnek együtt a részletek feltárásában, miután saját belső vizsgálatukat már lefolytatták.

A legfőbb ügyész azonban nem jött zavarba, rövidre fogott válasza szerint az ügyészségre ugyan érkezett egy feljelentés, de az 2018. április 24. napján bűncselekmény gyanújának hiányában elutasításra került.

És ennyi.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Dobos Zoltán