Bajától visszakér a kormány 1,8 milliárdot és még a beígért uszoda sem épült meg

A kormány Bajától is visszakérte a fel nem használt uniós pénzeket, ez 1,8 milliárd forintot jelent - írja az Átlátszó. A választási kampányban még sportuszodát is beígértek a városnak, de a projekt környékén nagy a csend. Baján már szinte népmesévé vált az uszodaépítés, híre szájról-szájra terjed, a 2006 és 2010 közötti kormányzati ciklusban is úgy volt, hogy megkapják, most meg ugye 2018 végén járunk, de még mindig nem lehet úszni.

(fotó: Szent István Egyetem - de ez nem Baja, viszont a 2014-es kampányban Balog Zoltán ezt a szántót avatta fel Gödöllőn a vízilabdásoknak. Tényleg.)

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
sss
2019. április 18. | 12:35
A táncegyüttes menedzsmentje cáfolja a sajtóértesüléseket.
sss
2019. április 18. | 09:34
Az utolsó percig kérdéses volt a továbbjutás sorsa.

Érdekes, amióta bevezették a videobírót, mintha kiegyensúlyozottabb lenne a labdarúgás. Évek óta tendencia, hogy a (marketing és piaci szempontból) jobban csengő csapatok javára gyakrabban tévednek a játékvezetők. Amióta viszont a VAR (video assistant referee) létezik, azóta az ún. kiscsapatoknak is több esélye van labdába rúgni. Az e heti Bajnokok Ligája mérkőzések után, ha nem lett volna a technológiai segítség, akkor most, nem Ajax - Tottenham, hanem Manchester City - Juventus elődöntőt rendeznének a Bajnokok Ligájában. Ehhez hozzávehetjük azt is, hogy a Foci-Vb-n is már alkalmazott videobírónak köszönhetően Horvátország is el tudott jutni a döntőig, míg ha a bírón múlott volna, akkor nem horvát-francia, hanem angol-francia döntőt rendeztek volna.

Lehet mégis csak jobb, ha a technológiára bízzuk a futballt, és nem az emberi szubjektivitásra, ha igazságos döntéseket akarunk.