Ingyen sör biciklizésért? Ön szerint hol?

Egy világhírű olasz város igyekszik átszoktatni az autósokat a kerékpározásra, a gyaloglásra, vagy éppen a tömegkezlekedés használatára. Az egészséges életmódra nevelés, és a légszennyezés csökkentésének propagálása nem plakátokkal, reklámokkal, felvilágosítással történik, hanem egyszerűen csak ingyen sört adnak!

Mondjuk nem pontosan így történik, de ezt is ki leeht belőle hozni. Ha autónkat hátrahagyjuk, akkor pontokat gyűjthetünk, amelyeket aztán a kevésbé egészséges fagylaltra, vagy akár mozijegyre is beválthatjuk. Nem muszáj sörözni. Bologna több lehetőséget is ad. Hogyan működik?

Le kell tölteni az erre kitalált mobil applikációt, beírni a tervezett utat, majd utunk végeztével megkapjuk a pontokat. Ezeket több mint 100 helyi üzletben lehet beváltani, tehát nem csak sör, fagyi vagy mozijegy lehet az akció eredménye.

A fejlesztők természetesen a csalókra is gondoltak, és a GPS nyomkövető bizonyítja, hogy valóban megtettük-e a tervezett utat. Naponta pedig csak 4 ilyen útra van lehetőségünk. Az applikáció azt is megmutatja, hogy a felhasználó milyen mennyiségű szennyeződéstől óvta meg a világot, ha mondjuk elgyalogol a postára, és nem autóval megy.