Harmincezret bukhat havonta egy melós a cafetéria adóján, szakszervezeti tüntetés lesz holnap

Nem tűrik a megszorításokat.

A hvg.hu azt írja, utcai demonstrációt tartanak november 6-án, kedden délután a magyar szakszervezetek Budapest belvárosában, tiltakozásul a béren kívüli juttatások megadóztatása ellen.

Az ötletgazda a Paksi Atomerőmű Zrt. váltóműszakos dolgozóit tömörítő Műszakos Dolgozók Érdekvédelmi Szervezete (MÉSZ), de az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (EVDSZ) és a Vegyipari Dolgozók Szakszervezete (VDSZ) kezdeményezésére a két nagy szakszervezeti konföderáció, a LIGA Szakszervezetek és a Magyar Szakszervezeti Szövetség szervezi a demonstrációt – írják.

Az EVDSZ szerint a csökkenést mindenki meg fogja érezni, rosszabb esetben havi 30 ezres csökkenéssel is lehet számolni, így a magyar munkavállalók még rosszabb helyzetbe kerülnek akár csak a V4-es országok munkásaival szemben is.

A tüntetők a Magyar Nemzeti Bank Szabadság téri épülete előtt gyülekeznek kedd délután 3-kor, ahol petíciót akarnak átadni Matolcsy György jegybankelnöknek, majd innen menet indul a Kossuth térre, ahol folytatódik a tüntetés.

(Fotó: Máthé Zoltán/MTI)