Volner, Apáti és Fülöp a Mi Hazánkban folytatja

A Mi Hazánk Mozgalom mai sajtótájékoztatóján Toroczkai László bejelentette, hogy Volner János, Fülöp Erik és Apáti István is csatlakozott hozzájuk. 

A Jobbik volt képviselői korábban arról beszéltek, hogy függetlenként fognak dolgozni, lapunk kérdésére, hogy miért döntöttek mégis a Mi Hazánk mellett, Volner azt válaszolta, hogy a kettő nem zárja ki egymást, mert az Országgyűlésben hivatalosan továbbra is független képviselők lesznek, de már a Mi Hazánk párt tagjaiként.

Volner Jánost a Jobbikot durván támadó Facebook bejegyzése után zárták ki a párt frakciójából október 5-én, őt még aznap követte Apáti István és Fülöp Erik. A Jobbik a Szent Korona előtt tett esküjükre emlékeztetve arra szólította fel őket, hogy adják vissza országgyűlési mandátumukat, ám erre egyikük sem volt hajlandó.

Volnerék nem adják vissza a mandátumukat

Volner János egy Facebook-bejegyzésben számolt be a három politikus döntéséről. Ebben hangsúlyozta, hogy "csendes és békés elválást" szeretne a párttól, melyet nem kíván szétszakítani, ezért senkit sem biztat arra, hogy hagyja ott a Jobbikot.A teljes bejegyzés itt olvasható:

 

(Fotó: Béli Balázs)