Amikor a győzelem felé robogsz, de egy lekörözött versenyző kiüt az első helyről

Esteban, mit csináltál?!

A rajtnál Hamilton simán megtartotta az első helyet, másodikként viszont már Bottas következett mögötte, aki lerajtolta Vettelt. Verstappen a következő körökben előretört, meggelőzte Vettelt és Bottast is. A végig jó tempót futó Red Bullok közül Verstappen volt a jobb pozícióban, a 40. körben már az első helyért csatázott Hamiltonnal, simán el is ment a brit világbajnok mellett.

A győzelem felé haladó holland öröme nem tartott sokáig. Verstappen lekörözte Esteban Ocont, de a Force India pilótája úgy gondolta, hogy visszaveszi a kört, ezért a sikánban beugrott a versenyben vezető Red Bull mellé, majd összeütköztek, mindketten megpördültek, Hamilton pedig újra a mezőny élén találta magát. Ocon 10 másodperces stop&go büntetést kapott a teljesen érthetetlen és idióta manőverért. Verstappen ezután már hiába volt továbbra is gyorsabb Hamiltonnál, nem volt ideje felzárkózni mögé.

Verstappen reakciója:

Végül a top10: Hamilton, Verstappen, Räikkönen, Ricciardo, Bottas, Vettel, Leclerc, Grosjean, Magnussen, Pérez.

Verstappen és Ocon a futam utáni mérlegelésnél találkozott. A pályán a francia lökte ki a holland tehetséget, most azonban Verstappen vett elégtételt lökdösődéssel.