Kijött a hűvösről, egyből lopott

A kisebb értékre, üzletszerűen elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ügyészség azzal a többszörösen büntetett előéletű 35 éves vádlottal szemben, aki a börtönből való szabadulása után több lopást is elkövetett.

Az ügyészség honlapján olvasható közlemény szerint a vádlott korábbi börtönbüntetéséből 2018 augusztusában szabadult, azonban alig telt egy hónap, amikor egy nyitva hagyott autóból ellopott egy pénztárcát. Ezután egy kaposvári pékségbe ment be, ahol nemcsak a kasszából lopta el a bevételt, de friss péksüteményeket is magával vitt, illetve a pékek öltözőszekrényéből is próbált pénzt elhozni. Ezután újra egy autóból lopott el pénztárcát, mobiltelefont és nyomtatót, majd egy kaposvári idősek otthonából próbálta meg az egyik lakó értékeit elvinni. Az idős sértett azonban tetten érte, mire a vádlott az asszonyt fellökve menekült el a helyszínről. A tolvajt végül akkor fogták el a rendőrök, amikor az egyik kaposvári temetőben egy sírt gondozó család autójából lopott pénztárcát.

A letartóztatásban lévő, különös és többszörös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben a Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt azzal, hogy ha az előkészítő ülésen a bűncselekmények elkövetését beismeri és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, a bíróság a szabadságvesztés tartamát 4 év 6 hónap időtartamban állapítsa meg.