Már két villanyszerelő meggyilkolásával gyanúsítják É. Imrét

A három éve eltűnt Orlik Vilmos autójára a gyanúsított unokatestvérénél bukkantak rá.

A rendőrség már előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást, vagyis már nemcsak Mácsik Zoltán, hanem Orlik Vilmos meggyilkolásával is gyanúsítják É. Imre vállalkozót – írja a Bors. A férfi mindkét villanyszerelőnek milliókkal tartozott.

Orlik Vilmos három évvel ezelőtt tűnt el, a vállalkozóval együtt saját kocsijukkal hajtottak el, de Orlik Toyotáját csak nemrég találták meg É. Imre unokatestvérénél, a Győrhöz közeli, pár száz lelkes Romándon. A rokon a bulvárlapnak azt mondta, É. Imre felhívta, hogy hozna egy autót, megkérdezte, leteheti-e nála egy időre. „Igent mondtam, hiszen akkor ez ártatlan szívességnek tűnt – elevenítette fel a férfi. – Egy óra múlva meg is jelent a rendszám nélküli kocsival. Aztán többször hívtam, hogy megérdeklődjem, meddig marad itt, de fel sem vette a telefont.” Az eltűnt kocsiról szóló rendőrségi felhívásra azonnal ráismert az autóra, jelentette a pannonhalmi rendőrségen, akik lefoglalták és levitték a járművet.

Ezt követően került sor a második meggyanúsításra.

Korábban beszámoltunk róla, É. Imre az idén márciusban eltűnt Mácsik Zoltánnal egy benzinkútnál találkozott, ahonnan ugyancsak saját kocsijaikkal mentek tovább. Mácsik kocsiját egy bontóban találták meg, így abban az ügyben már áprilisban megtörtént a meggyanúsítás.

Előzetesben marad a villanyszerelők eltüntetésével összefüggésbe hozott vállalkozó

December 11-ig újabb két hónappal meghosszabbították annak a vállalkozónak az előzetes letartóztatását, akit több villanyszerelő nyomtalan eltűnésével is összefüggésbe hoztak - számol be a Bors. A 61 éves férfit egyelőre még csak Mácsik Zoltán villanyszerelő megölésével vádolják. A hatóságok szerint É. Imre március végén találkozott egy Győr melletti benzinkúton Mácsik Zoltánnal.