Megihlették a franciák az MSZP-t, sárga mellényben mennek tüntetni

Az ellenzéki pártok is a szakszervezetekkel tartanak szombaton.

Az MSZP-Párbeszéd is a rabszolgatörvény parlamenti vitájának megismétlését követeli és ha szükséges népszavazást kezdeményez, hogy megakadályozza a munka törvénykönyvének munkaidő-beosztással kapcsolatos módosítását - mondták el szerdai sajtótájékoztatójukon a pártok vezetői.

Az ellenzéki pártok szerint a törvénymódosítás a hatnapos munkahét, a kommunista szombatok bevezetését jelenti. Úgy látják, hogy a magyar kormány szembefordult a dolgozókkal, ezért részvételükkel támogatják a szakszervezetek által életre hívott szombati tüntetést.

A párizsi tüntetések mintájára sárga mellényben jelennek majd meg, ezzel is felhívva a figyelmet arra, hogy ha a nemzet összefog, akkor igenis meghátrálásra kényszeríthetik a regnáló hatalmat.

5 érv, amiért ott leszel a rabszolgatörvény elleni tüntetésen szombaton

Hát, tényleg megteszik. Tegnap a legmakacsabb optimisták számára is keserűen világossá vált, hogy a Gulyás Gergely hitvány hazudozásával ellentétben a kormány lényegében semmit sem enyhít a magyar munkavállalókat kiszolgáltatott bérrabszolgák szintjére süllyesztő törvényen. A jogszabálytervezet ellen szombat 10 órára a Jászai Mari térre az összes szakszervezeti tömörülés - a kormányhoz közel állók is - tüntetést hirdetett meg, amely az elmúlt nyolc év legfontosabb demonstrációja lesz.