Sólyom László köszöntőjével indult a Válasz Online

Ma indult útjára a független, konzervatív portál.

Ahogy arról már beszámoltunk, néhány hónappal az ország második legolvasottabb hetilapjának, majd annak online változatának felszámolása után, a Heti Válasz egykori munkatársainak keménymagja (Ablonczy Bálint, Bódis András, Borbás Barna, Élő Anita, Stumpf András, Sztankóczy András, Vörös Szabolcs) új portált hozott létre.

A Válasz Online (valaszonline.hu) továbbra sem kíván beszállni a napi hírversenybe, hanem  egy-két átfogó, elemző cikkel, interjúval, vitával, oknyomozó anyaggal járul hozzá a magyar független médiához.

A portált ma reggel Sólyom László egykori köztársasági elnök szavaival indították útjára, aki úgy fogalmazott, hogy a nyomtatott Heti Válasz jelentős bizalmi tőkét hagyott hűséges szerkesztőgárdájára.

Más tőkét nem – de ez a szabadság sokkal többet ér: a Válasz Online nem függ oligarcháktól és/vagy politikusoktól. A NER-en belül nem volt számára hely, s most akívül élni fog. A közönség, amely értékrendje alapján magáénak vallotta a Heti Választ, megvan.

A volt államfő kifejezte abbéli reményét, hogy az általa is felfedezett színes, független oldalak között a Válasz Online is megtalálja majd a helyét, még ha szűkebb közönség is jut neki, mert ezek az oldalak legalább nem a propaganda általánosításainak, igazolatlan állításainak, nem az „alternatív valóság” sulykolásának terei, hanem

„ezek a független oldalak ma a szabadság kis körei.”