Elállta a Pénzügyminisztérium bejáratát a Jobbik

A rabszolgatörvény elleni tiltakozás első felvonásaként, a legnagyobb ellenzéki párt elállta a minisztérium bejáratát. 

"Jöjjön ide Varga Mihály pénzügyminiszter, most legyen bátor, nem akkor, amikor Kósa Lajost utasítja a rabszolgatörvény beadására"

- mondta Jakab Péter a minisztérium bejárata előtt.

Itt megtekintheti az N1TV összeállítását is.

 

Ezt a törvényt itt találták ki a Pénzügyminisztériumban, Kósa Lajos csak egy stróman - mondta.

"Ha egy telefonhívás elég volt a benzinár-csökkentéshez, akkor ezt is vissza lehet vonni." Jakab hozzátette: a Jobbik népszavazást kezdeményez a rabszolgatörvény visszavonásáért, ha ma megszavazzák a törvényt.

"A magyar emberek a tehetségükről és szorgalmukról híresek, de nem rabszolgák!"

A jobbikos képviselők (Jakab Péter, Magyar Zoltán, Potocskáné Kőrösi Anita és Lukács László György) követelik, hogy Varga Mihály jöjjön ki, valamint adjon utasítást Kósa Lajosnak, hogy vonja vissza a törvényt, arról ne szavazzon a parlament.

Kiskaput találtak

Bár a Jobbik képviselői valóban elállták a minisztérium Dorottya utcai bejáratát, a bürokratákat egy másik, mellékbejáraton beengedik. Mindez azt követően történt, hogy a biztonsági személyzet némi dulakodás után nem tudta a Jobbik parlamenti képviselőit elküldeni a bejárattól. Időközben a közelben -feltételezhetően emiatt- megállt a Készenléti Rendőrség busza.

A Jobbik képviselői az akciót követően részt vesznek a mai parlamenti ülésen. "Hosszú napunk lesz" - kommentálta Jakab Péter.