Lement kutyát sétáltatni - pénteken engedték ki a rendőrök

A málenkij őrizet története.

"Mondtam nekik, hogy én ott sem voltam, mire azt válaszolták, hogy majd a kamerafelvételek eldöntik. Megkértem őket, hogy hadd vigyem haza a kutyát, kísérjenek el a kapuig, de azt válaszolták, nem fognak sétálgatni. Így a kutya is jött velünk, aztán amikor a rendőrségre értünk, akkor azt mondták, hogy a kutya megy a sintértelepre, én pedig a fogdába. Erősen tiltakoztam ez ellen, végül a recepciónál egy székre ültettek le. 12 órát vártam itt a kutyával együtt. Végül egy barátom megérkezett, elvitte a kutyát, én pedig mentem a fogdába. Soha életemben nem voltam még tüntetni, fel vagyok háborodva az intézkedés miatt"

– nyilatkozta a portálnak a fiatalember.

Gaudi-Nagy Tamás: A rendőrök hatalmas önuralommal jártak el

Gaudi-Nagy Tamás szerint a rendőrség "feloszlathatta volna a tegnapi Kossuth téri tüntetést, mivel a nem bejelentett demonstráció egy idő után átcsapott erőszakba" - mindezt a közpénzből fenntartott fideszes Hírtv-ben találta mondani az egykor jogvédőként elismert ügyvéd.

A kutyát sétáltató férfi egy másik fiatalembert is bevittek, aki állítása szerint semmilyen törvénytelen dolgot nem tett, a rendőrség mégis garázdasággal vádolja. Ő így emlékszik vissza:

"34 és fél órát töltöttem egy előállító helyiségben. Ez egy olyan hely, ahol törvényileg maximum 12 órát lehetne egy embernek tartózkodnia. A 15-18 négyzetméteres szoba tele volt ágyi poloskával, hideg volt, egy lámpa folyamatosan világított, így aludni sem lehetett. Igaz, nem is nagyon tudtunk volna, mivel itt a fogdával ellentétben nincsen ágy, csak két pad. Itt kellett másfél napot eltöltenünk"

– mondta Balázs, akit a decemberi 12-ei tüntetés után vittek be a rendőrök hat másik, számára addig ismeretlen emberrel. Ahogy a fentiekből is látszik, a rendőrségen aztán volt idejük megismerkedni, így már azt fontolgatják, hogy közösen jogvédőkhöz fordulnak az intézkedés miatt.

Volner átszakította a pöcegödör alját: erőszakkal fenyegeti a rabszolgatörvény ellen tüntető "férgeket" és "majmokat"

Volner János pénteki Facebook bejegyzésében férgeknek, majmoknak és patkányoknak nevezi a rabszolgatörvény ellen tiltakozókat. A politikus néhány szélsőséges, és a tömegben is azonnal elutasításra találó kijelentéseire alapozva azt hazudja, hogy a tüntetők „ki akarják hozni a Szent Koronát" az Országházból. Volner végül megfenyegeti a tiltakozókat, hogy

Balázst és Ádámot együtt vitték be Tamással, aki hasonlóan komoly megpróbáltatásokon ment keresztül az elmúlt napokban. Szerda este ment ki a túlóratörvény elleni tüntetésre, de csak péntek este 7 körül ért haza. Gyújtogatással gyanúsították, de elmondása szerint ő semmi ilyet nem tett, a rendőrök a telefonját elvették, családjával sem tudott beszélni, édesanyja már bejelentette eltűntnek.

"A fal felé fordítottak, ekkor jött a könnygáz, amit a tagtársaim és a frakciótagok kaptak, amikor utánam jöttek"

"A déli oldalon egy rendőrsorfal zárta el az utat, én és még néhányan úgy döntöttünk, hogy megkerüljük őket, ám ezt úgy tíz-tizenöt lelkes fiatal mögöttünk nem így gondolta, és kvázi maguk előtt tolva nekitoltak a rendőröknek.

(24.hu)