A Fidesz a számviteli törvény megsértésével vádolja Márki-Zayt

Vizsgálóbizottság vár a polgármesterre egy beruházás miatt.

A HírTV számolt be arról, hogy Márki-Zay ellen vizsgálóbizottság felállításáról döntött a hódmezővásárhelyi közgyűlés. A helyi fideszesek azzal vádolják a polgármestert, hogy a város úgy indított el egy 170 milliós víztisztító-beruházást, hogy azt a költségvetés nem hagyta jóvá.

„A döntés, amit nekem meg kellett hozni az az, hogy megbízom abban, hogy önök a város érdekében, józanul jóvá fogják hagyni az átcsoportosítást, vagy esetleg nekem azon kellett volna aggódnom, hogy önök nem fogják jóváhagyni, inkább vizsgálóbizottságot és politikai botrányt akarnak belőle csinálni”

– mondta Márki-Zay. Szerinte azért volt kénytelen közgyűlési jóváhagyás nélkül elindítani a beruházást, mert különben 170 millió forintot veszített volna a város.

Ha bebizonyosodik a számviteli fegyelem megsértése, akkor fegyelmi eljárás indulhat és akár feljelentés is születhet Márki-Zay ellen.

A helyi Fidesz frakcióvezetője, Hegedűs Zoltán a HírTv-nek azt mondta:

„a polgármester 170 millió forint értékben, fedezet nélkül vállalt kötelezettséget egy beruházásra, amelyre nem lett volna lehetősége. Ez a számviteli törvény súlyos megsértését jelenti, sőt, felveti még a hűtlen kezelés gyanúját is.”