Dániában tényleg egy szigetre telepítik a bűnelkövető menekülteket

Laboratóriumok, hangárok és egy krematórium.

Egy ideig csak pletykának tűnt, hogy a dán kormány a külföldön született bűnelkövetőket egy szigetre száműzné, de a Reuters azt írja, hogy a parlament már el is fogadta a 2019-es költségvetést, amelyben megtalálható ez a tétel. Száz elítélt bűnelkövetőt helyeznek el itt, azért nem toloncolják vissza őket hazájukba, mert valószínűleg kivégzés vagy minimum kínzás várna rájuk.

A programra 759 millió koronát költenek, ami nagyjából 92 millió fontnak felel meg, 2021-re szeretnék megvalósítani a tervet.

Lindholm

A Google Térkép segítségével megtalálhatja a helyi vállalkozásokat, megtekintheti a térképet, és útvonaltervet készíthet.

Nem megoldás

A helyi ellenzék arról beszél, hogy ez a döntés nem oldja meg a problémákat. A külföldi bűnözőket eddig Jutlandben, Nyugat-Dániában tartották egy központban, Lindholm szigetére Kalvehave városából indulnak a kompok, a helyiek attól tartanak, hogy visszaesik az idegenforgalom ennek hatására. Különösen azért félnek ettől, mert a menekültek nappal elhagyhatják a szigetet, de minden nap be kell jelentkezniük, hogy hol vannak és éjszakára vissza kell térniük.

Lindholm

Nagyjából három hektáros sziget, két komp jár ide, nagyon ritkán közlekednek, a területen laboratóriumok, hangárok és egy krematórium található. A laborokban például a sertésinfluenzával és más, fertőző betegségekkel kapcsolatos kutatások zajlanak.