Kövér László a teljes ellenzéket abba a kategóriába sorolta, amely mindig káoszt és hullahegyeket hagyott maga után

Bizonyíték sem kell.

A Pesti Srácok portálon szidta lelkesen a parlamenti ellenzéket az MSZMP belügyi tudósítója (Stefka István), az MSZMP Központi Bizottsága Társadalomtudományi Intézete ifjúságkutató csoportjának munkatársa (Kövér László) kiegészülve Huth Gergellyel.

A kiváltó ok a fideszes rabszolgatörvény elleni tüntetések, valamint a parlamenti obstrukció volt.

A szocialista rendszerben szocializálódott öregek fejtegetése nem tudott elvonatkoztatni az 1919-es eseményektől, akit ez érdekel az olvassa el.

Például ezzel kezdődik a beszélgetés.

  • Amikor ezt az interjút rögzítjük, épp a “Hej, te bunkócska, te drága” szovjet forradalmi nóta üvölt a Kossuth téren. Tudjuk-e, hogy miféle emberek akarják most feldúlni az Országházat és az országot, hogy átvehessék a hatalmat?
  • Ebből azért nagyjából sejthetjük. Egy neobolsevista társaság randalírozott itt a téren, akik éppen olyanok, mint történelmi elődjeik. Egyrészt kizárólagosságra törnek, másrészt erőszakosak, ráadásul amorálisak, amit azzal a – semmivel sem alátámasztható – meggyőződéssel próbálnak igazolni, hogy szellemi fölényüknél fogva ők azok, akik arra hivatottak, hogy megváltsák és felszabadítsák a szegény rabszolgasorba taszított többséget. Ez a fajta embertípus, ha a történelem fordulatai hatalomhoz juttatták, mindig káoszt és hullahegyeket hagyott maga után, akár francia trikolórba, akár barna, akár vörös rongyokba öltözött. Őszinte sajnálatomra az utolsó parlamenti ülés szerdáján mutatott viselkedése alapján a teljes ellenzéket ebbe a kategóriába kell sorolnom, teljesen mindegy, hogy melyik milyen színekkel operál.

(Már ebből látszik, fel sem fogják, hogy nem az utca lett bolsevik, hanem a hatalmon lévők).

De a kedvencem mégis az, amikor talán az egész alól kihúzzák a talajt, és a világukat áthelyezik a Hihetetlen magazin hasábjaira, amikor azon lamentálnak, hogy az összeesküvés-elméletek valósággá váltak.

Például kiderült, hogy

"ez nem egy szokványos politikai küzdelem: az egész világon zajlik egy permanens összecsapás, ami eddig csak összeesküvés-elméletek formájában volt ismert, és amit a konzervatív jobboldal –szellemi restségből vagy jóhiszeműségből – nem volt hajlandó tudomásul venni."

De a bolsevik tempóra jellemzően még csak bizonyíték sem kell az ítélet kimondásához.

  • Egyre meggyőzőbb az állítás, hogy egyesek nem az Országgyűlés Hivatalától veszik fel a fizetésük nagyobbik részét. Kijelenthetjük-e, hogy az összeesküvés-elmélet összeesküvés-gyakorlattá vált?
  • Engem nem érdekel, kinek van róla papírja, hogy ügynök. Éppen elég, hogy úgy viselkedik, mintha az lenne. Morális értelemben ebből fakadóan az egész ellenzéket, azaz a hasznos idiótákat és a rosszul felfogott bajtársiasságból, pártfegyelemből, szégyenkezve, de a többiek mellett kiálló, dezertálni nem merő gyávákat egy kalap alá vehetjük az ügynökökkel.

(Címlap- és borítókép: Béli Balázs - Alfahír)