Mészáros Lőrinc a leggazdagabb, ezért Orbán az emberektől pénzt kér a kampányra

Vajon Simicska Lajos megint kap kunyeráló levelet?

Orbán Viktor miniszterelnök január elején levélben keresi meg azokat a Fidesz-támogatókat, akik erre korábban felhatalmazást adtak – közölte a kormánypárt kommunikációs igazgatója szombaton a hazai hírügynökséggel. Azt nem tudni, hogy azt a januári baklövést, mikor a kormánypárt kegyvesztetté vált oligarchájától, Simicska Lajostól is pénzt kunyeráltak, javították-e.

Akinek minden kell: Orbán Viktor csekken kért támogatást Simicska Lajostól

Orbán Viktor miniszterelnök január elején egy levelet küldött szét az ország -nem tudni, hogy pontosan milyen adatbázisban szereplő- állampolgárainak, melyhez egy csekket is mellékelt: azt kéri, az emberek támogassák a -külföldiek előtt fel sem vállalt- Soros-terv elleni harcukat. A kéregetés azonban úgy tűnik, már nem ismer határokat.

Hidvéghi Balázs a közleményben azt írta: a kormányfő a levélben szót ejt a 2019 tavaszán tartandó európai parlamenti választásról, amelynek tétje nagyobb lesz, mint a korábbi években bármikor.

Hidvéghi, aki egyébként maga is a kormánypárt EP-listáján szerepel, hangsúlyozta, Brüsszel a sorozatos terrortámadásokból mit sem tanulva továbbra is bevándorlókontinenssé akarja tenni Európát, és ezt rá akarja erőltetni a nemzetállamokra. „Mi magyarok ezt nem fogadhatjuk el” – tette hozzá.

A Fidesz politikusa közölte: az ellenzék már bebizonyította, hogy rájuk nem lehet számítani ebben a küzdelemben, mert ők Brüsszelt képviselik Magyarországon. „Nekünk pedig olyan képviselőkre van szükségünk, akik Magyarországot képviselik Brüsszelben” – írta Hidvéghi Balázs, aki szerint a Fidesz–KDNP jelöltjei a magyar érdekeket mindig megalkuvás nélkül fogják képviselni az Európai Parlamentben. A kommunikációs igazgató tudatta azt is, hogy a miniszterelnök levelének címzettjei csatolt csekk segítségével pénzadománnyal járulhatnak hozzá a Fidesz európai parlamenti választási kampányához.

Tegnapi hír, hogy a tekintélyes üzleti lap, a Forbes számításai szerint Mészáros Lőrinc, Orbán Viktor falujának, Felcsútnak oligarchája tavalyhoz képest, amikor 105 milliárd forintnyira becsülték vagyonát, megháromszorozta azt, és megelőzte az OTP- és MLSZ-vezér Csányi Sándort. Orbán Viktor mégsem náluk, hanem az utca emberénél kopogtat.

Megtörtént: Mészáros Lőrinc a leggazdagabb magyar, megelőzte Csányi Sándort

A Forbes Magyarország immár ötödik alkalommal állította össze az ország leggazdagabb embereinek névsorát. Azt írják, soha ekkora vagyonnal nem rendelkezett még az első helyezett, sőt, soha ekkora tőzsdei vagyon nem összpontosult még Forbes-listás milliárdos kezében, mint most.Mészáros Lőrinc öt évvel ezelőtt még a listán sem szerepelt, most pedig ő vezeti azt - mutattak rá.