Lázár beszólt a kormánynak a rabszolgatörvény kapcsán

"Vitatható és vitatott" döntés. 

A volt kancelláriaminiszternek a Makói Városi Televízióban elhangzott interjúját az Azonnali szúrta ki. Lázár elmondta: nem utasítja el eleve eleve a munka törvénykönyve módosításával kapcsolatos kritikákat. 

„vitatható és vitatott lépése is a parlamenti többségnek és a kormányzatnak, majd meglátjuk, hogy ez a valóságban hogyan fog működni. Nem vagyok benne biztos, hogy ez a munkavállalók széles körének a támogatását elnyeri, fogalmazzunk finoman.”

foglalta össze lakonikus véleményét Orbán Viktor egykori jobbkeze. 


Persze azt azért hozzátette: ebből nem következik az, hogy a parlament ülését el kell lehetetleníteni vagy „utcai zavargásokat kell szítani”, ahogyan az ellenzék csinálta. Lázár szerint ez kizárta az értelmes párbeszéd lehetőségét, holott őt érdekelték volna a munkaadók, a munkavállalók és a szakszervezetek "komolyan vehető érvei"

Az MTVA épületében történt balhéval kapcsolatban úgy fogalmazott: az ellenzéki képviselők arra kaptak "gyors kiképzést", hogyan kell bekerülni látványos politikai marketing akciókkal a világsajtó decemberi híreibe, hogy "Magyarországon lám-lám milyen borzalmas helyzet van"

Szerinte az ellenzékiek ezt a feladatot külföldről, illetve a belföldi tanácsadóiktól kapták és „botrányos és szánalmas” körülmények között próbálták végrehajtani.

 Ugyanakkor hozzátette azt is: 

„Nekem az a véleményem, hogy egy országgyűlési képviselő, akit a nép megválasztott, minden körülmények között mentelmi jogot és tiszteletet érdemel. Az egy más kérdés, hogy ezzel él vagy visszaél.”
 

Lázár kritizálta azokat a fideszes politikusokat is, akik lebecsülik a tiltakozásokat. A "kétharmados felhatalmazásról" szóló kormánypárti dörgedelmek mellett érdekesen hangzik az is, hogy emlékeztetett:

"az ország egyik fele nem a Fideszre szavazott, és nem lehet tudni, hogy ezeknek a tüntetéseknek hol van a határa."