Rászállt a kormánymédia Nagy Blankára

A kormány hivatalos megmondóembere, Bayer Zsolt után a Ripost nevű bulvárlap is nekiment Nagy Blanka diáktüntetőnek, aki az egyik kecskeméti tüntetésen szólalt fel indulatosan a kormány oktatáspolitikája ellen.

A Ripost szerint a diák három tárgyból is bukásra áll, és sokat lóg az iskolából, azt gyanítják, le sem fog tudni érettségizni. A lány nevét, a tényközlő újságírástól távol álló "mocskos szájú" jelzővel egészítették ki.

A hvg.hu-nak azonban Nagy Blanka elmondta, egy tárgyból sem áll bukásra. Hozzátette:

"ez egy rettenetesen meglepő tény, magam sem tudtam róla".

Közölte, eddig száz órát sem hiányzott még az iskolából, és megjegyezte, hogy ugyan nem ő az iskola legjobb tanulója, de fogalma sincs, ezt honnan vette a Ripost.

A lány jogi lépéseket tesz a megjelentek miatt, és szánalmasnak tartja, hogy a kormánypárti média egész pályás letámadást indított ellene.

Nagy Béla Ádám

Keményen visszaszólt a gimnazista lány az őt prolizó Bayernek: „Nézzen tükörbe!"

Az Alfahíren megírtuk, hogy Bayer „szerencsétlen, nyomorult, rohadt, kis prolinak" nevezte a fiatal lányt, aki korábban több kormányellenes tüntetésen részt vett, illetve egy decemberi kecskeméti megmozduláson beszédet is mondott. Nagy Blankát most a hvg.hu szólaltatta meg. Az Echo TV Bayer Show című műsorában nem az a legszürreálisabb, ahogy Bayer Zsolt rendszeresen elengedi magát, hanem az, hogy mindezt élő közönség előtt teszi.

Legolvasottabb híreink