Autóverseny lehet Budapest belvárosában?

Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöke a Formula.hu-nak elismerte, hogy tényleg megvalósíthatósági tanulmány készült egy Formula-E-futam budapesti megrendezéséről.

A korábbi hírről itt számoltunk be:

Budapest belvárosában is lehet versenye az elektromos F1-nek?

Az e-racing365 értesülései szerint a Formula-E fejesei már azt mérlegelik, hogy a következő években melyik városokba szeretnék elvinni az elektromos versenyt. A negyedik szezonját élő sorozat futamait nagyvárosok utcáin rendezik, például New Yorkban, Hong Kongban, Párizsban vagy épp Rómában és Berlinben.A bajnokság szakemberei három új helyszínről készítettek megvalósíthatósági tanulmányt:KoppenhágaLisszabonés Budapest

A dokumentum jelenleg a kormány, valamint a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) asztalán van, tehát már nem csak pletykaként kezelendő az információ. Az alapot a 2012 óta minden évben, május elsején, Budapest belvárosában megrendezett Nagy Futam adhatja:

„Ennek fő gondolata, hogy van egy gyönyörű szép fővárosunk, évről évre megrendezünk egy sikeres, Nagy Futam nevű rendezvényt, ami a belvárosban zajlik, és imádják a budapestiek, imádják a versenyzők, mert nagyon közel kerülhetnek a nézőkhöz. És talán el fog jönni annak az ideje, hogy a Nagy Futam felnőjön egy Formula-e futamra.”

A Formula-E első szezonja 2014-2015-ben volt, elektromos F1-nek is szokták nevezni, a mezőnyben több, egykori királykategóriás pilóta található, az autók teljesen elektromos meghajtásúak, kizárólag nagyvárosok utcáin kialakított pályákon rendeznek futamokat és a széria egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

A tavalyi Nagy Futamról itt írtunk:

Budapest, sebesség, Formula-1, kétszázezer ember

A program délelőtt az autó- és motorsport bemutatóval kezdődött az Erzsébet tér-Károly körút-Astoria-Ferenciek tere útvonalon kialakított pályán, a sztárvendég pedig Max Verstappen, a Forma-1-es Red Bull istálló holland pilótája volt, aki egy 2012-es F1-es versenyautót vezetett, amivel Sebastian Vettel világbajnok lett.

 

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Tari Tamás

Friss

Van ugyanis mit megtéríteniük az országnak. Vélemény.
Olyan súlyos az utasok helyzete, hogy azonnal ki kellene kötniük.