A Jobbik országos kampányt indít: „A magyar nemzet hangját kívánjuk felerősíteni”

Nem adják fel a rabszolgatörvény elleni küzdelmet.

Z. Kárpát Dániel emlékeztetett rá, hogy a Jobbik fennállása a tét, azok után, hogy „az ÁSZ és a Fidesz boszorkánykonyháiban olyan döntések születtek, amelyek deklarált módon megpróbálják ellehetetleníteni Magyarország legerősebb demokratikus pártját, ellenzéki erejét”, ugyanakkor az utolsó pillanatig küzdeni fognak. Mint mondta, azt nem lehet kizárni, hogy a Fidesz-KDNP és társainak döntéséből kifolyólag megszüntessék, felszámolják a Jobbikot, „majd a helyét is sóval hintsék be”.

Bár nincs pénzük az európai parlamenti választás kampányára, van, amit nulla forintból is meg tudnak tenni, ezért indítják el most országos aláírásgyűjtésüket. Ezzel azt az ígéretüket teljesítik, hogy parlamenti pártként minden demokratikus eszközzel élni fognak a rabszolgatörvény ellen.

Minden egyes választókerületben, minden egyes településen történő kitöltésével el fogják érni azt, hogy egy erős, nagyon markáns véleménynyilvánítással cselekvésre késztessék a kormányzatot, amely lepaktált a multi cégekkel és a bankokkal. „A magyar nemzet hangját kívánjuk felerősíteni” – szögezte le Z. Kárpát Dániel. Hozzátette: a rabszolgatörvénnyel a Fidesz-szavazók jelentős része sem ért egyet.

Arról is beszélt, hogy a Fidesz aláírásgyűjtésekkel és népszavazással tudta megroppantani a balliberális kormányt. „Hasonló út áll most előttünk” – mondta a Jobbik alelnöke.

Z. Kárpát Dániel biztos a kezdeményezésük sikerében, mert szerinte

„az igazságkeresést és a magyar társadalom igazságba vetett hitét nem lehet betiltani, mint pártokat”.