Orbán ugyanazzal a gonddal küzd, mint a fiatal Corleone

Hogyan váltotta fel a Fidesz esetében a tiszteletet a félelem? Mit jelent a XXI. századi gondolkodás? Miért nem lehet értelmesen vitázni a politikáról? Mi a baj Puzsér szerint az ellenzékkel? Mi köze van egymáshoz a Holokauszt-sérültségnek és a Trianon-sérültségnek? Hogyan lehet 1.0-ás kormányzati üzenetekkel szemben mély vitákat indítani?

Kedden, a pécsi 21. századi kihívások - 21. századi válaszok című fórumon vitázott egymással Puzsér Róbert független főpolgármester-jelölt, Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnökhelyettese, valamint Demeter Márta és Keresztes Lóránt LMP-társelnök.

A rendezvényről, amin masszív teltház volt, az N1TV készített felvételt:

 
(Címlapfotó: Béli Balázs/alfahir.hu)
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
sss
2019. április 18. | 12:35
A táncegyüttes menedzsmentje cáfolja a sajtóértesüléseket.
sss
2019. április 18. | 09:34
Az utolsó percig kérdéses volt a továbbjutás sorsa.

Érdekes, amióta bevezették a videobírót, mintha kiegyensúlyozottabb lenne a labdarúgás. Évek óta tendencia, hogy a (marketing és piaci szempontból) jobban csengő csapatok javára gyakrabban tévednek a játékvezetők. Amióta viszont a VAR (video assistant referee) létezik, azóta az ún. kiscsapatoknak is több esélye van labdába rúgni. Az e heti Bajnokok Ligája mérkőzések után, ha nem lett volna a technológiai segítség, akkor most, nem Ajax - Tottenham, hanem Manchester City - Juventus elődöntőt rendeznének a Bajnokok Ligájában. Ehhez hozzávehetjük azt is, hogy a Foci-Vb-n is már alkalmazott videobírónak köszönhetően Horvátország is el tudott jutni a döntőig, míg ha a bírón múlott volna, akkor nem horvát-francia, hanem angol-francia döntőt rendeztek volna.

Lehet mégis csak jobb, ha a technológiára bízzuk a futballt, és nem az emberi szubjektivitásra, ha igazságos döntéseket akarunk.